Online uw boekhouding bijhouden in de zorg, 3 pure voordelen

Jul 28, 2018 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Informer heeft nieuwe updates uitgevoerd, het is dan ook mogelijk om vanaf 1 juli 2019 als gebruikers van InformerOnline btw-aangifte in te dienen volgens de nieuwe manier van de fiscus. Lees er alles over!

Online boekhouden is de toekomst. Vele ondernemers zijn inmiddels overgestapt naar een online boekhouder of boekhoudpakket. Het kan je immers enorm veel geld besparen! Lees snel verder.

Jul 28, 2018 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Boekhouden heeft geen goede naam

Veel startende ondernemers zien de administratie van de zaak vaak als een saaie en tijdrovende bezigheid en dit is al helemaal zo in de zorg. Tijd voor de boekhouding wordt vaak liever besteed aan de patiënten wat natuurlijk ook zo hoort te zijn.

Werk jij in de zorg en ben je op zoek naar een efficiënte manier van boekhouden? Dan gaat dit artikel jouw een enorme besparing in tijd en geld opleveren.

Het handmatig boeken

Tegenwoordig zijn er nog steeds enorm veel praktijken die de administratie voltooien op de traditionele wijze, ook wel handmatig boeken genoemd. In principe is er met handmatig boeken niets mis, maar u raadt het al, handmatig boeken kost enorm veel tijd die natuurlijk ook aan belangrijkere zaken besteed kan worden.

Naar mijn mening eigenlijk te gek voor woorden, veel van deze handelingen kunnen namelijk gewoon uitgevoerd worden in een online boekhoudprogramma, dit is vele en dan ook vele malen sneller. Dit kost de praktijken ook aanzienlijk minder in de maand. Het fijne is ook dat er momenteel veel boekhoudprogramma’s op de markt zijn, dus voor ieder zijn wensen is er iets wils.

Automatisch inlezen van alle bankmutaties

Praktijken die nog de traditionele manier gebruiken zullen waarschijnlijk nog niet gehoord hebben over het automatisch inlezen van alle bankmutaties die gepleegd zijn. Bijna alle boekhoudpakketten hebben voortaan de mogelijkheid om automatisch mutaties in te kunnen lezen. Zeg maar gedag tegen het urenlange overtypen van nummertjes en cijfertjes en misschien nog wel belangrijker de fouten, deze worden namelijk niet tot nauwelijks gemaakt met een boekhoudpakket. Je kunt makkelijk boekhoudpakketten vergelijken om het beste aanbod te krijgen afgestemd op uw persoonlijke wensen.

Maakt je hier nog geen gebruik van?

Het automatisch inlezen van bankmutaties is over het algemeen vrij makkelijk te regelen. Heb je al een online boekhoudpakket en maak je hier nog geen gebruik van? Neem gerust contact op met de leverancier van jouw boekhoudpakket over wat de mogelijkheid is.

Hebt u een boekhouder in dienst die volledig online werkt en is die niet op de hoogte van deze automatische scanner? Breng hem of haar zo snel mogelijk op de hoogte. De boekhouder bespaart tijd en u natuurlijk pure euro’s. Komt uw boekhouder met het argument dat de bank geen mutaties levert in het juiste formaat, dan is dit klets. De bank biedt de mogelijkheid om mutaties te downloaden.

Even scannen en verder

Bent u in bezit van een grote praktijk en moet u dealen met enorm veel facturen en andere financiële mutaties? Dan is het inscannen van deze zaken helemaal voor u! de scans die je maakt worden door de software automatisch ingelezen met een boeking als gevolg. Een enorme tijdbesparing die wij iedereen aan raden, het is immers niet iedereen zijn favoriete bezigheid. Daarnaast wordt er tegenwoordig meer gebruik gemaakt van digitale facturen.

Handige & leuke Video’s

Alle aanbieders vergelijken!