Visma Boekhoudpakket

Het beste pakket voor u?

Onafhankelijk boekhoudpakket vergelijken

Ideale startpunt voor boekhoudpakketten

Lees reviews over alle online boekhoudpakketten

Alles op 1 centrale website bij elkaar

Meer dan 100.000 ondernemers gebruiken Visma eAccounting

 Gratis proefabonnement stopt automatisch

 Losse functionaliteiten bijkopen

visma klantbeoordeling
 • Helpdesk 70% 70%
 • Gebruiksvriendelijkheid 50% 50%
 • Functionaliteiten 70% 70%
 • Prijs 60% 60%

Contactgegevens Visma

Support.nl@visma.com

5821 AS Eindhoven

020-2626926

Wat vinden wij van Visma?

Deze review gaat over het boekhoudpakket van Visma, we bespreken de voor- en nadelen, de kostprijs en de werking van de het boekhoudprogramma genaamd Accountview.

Wat is Accountview?

Accountview is al jaren bezig met het ontwikkelen van administratieve software, namelijk al sinds 1987. Accountview is onderdeel van de Visma groep uit Noorwegen, de meeste mensen kennen deze software als Accountview, maar origineel is het eigenlijk Visma software.

De Visma groep levert op het moment aan meer dan 30.000 klanten software. Met deze software kun je bijvoorbeeld je urenregistratie, projectadministratie, CRM en boekhouding bijhouden.

Onze mening over Visma?

Deze review gaat over het boekhoudpakket van Visma, we bespreken de voor- en nadelen, de kostprijs en de werking van de het boekhoudprogramma genaamd Accountview.

Wat is Accountview?

Accountview is al jaren bezig met het ontwikkelen van administratieve software, namelijk al sinds 1987. Accountview is onderdeel van de Visma groep uit Noorwegen, de meeste mensen kennen deze software als Accountview, maar origineel is het eigenlijk Visma software.

De Visma groep levert op het moment aan meer dan 30.000 klanten software. Met deze software kun je bijvoorbeeld je urenregistratie, projectadministratie, CRM en boekhouding bijhouden.

Verschillende soorten versies van Accountview

Er zijn voor ondernemers verschillende soorten versies van Accountview beschikbaar, zoals Accountview Go. Dit pakket is alleen beschikbaar via accountants.

Dit betekent dat je als ondernemer beperkte informatie krijgt. Een proefabonnement voor dit pakket is ook niet mogelijk. Even samengevat dus, je kunt deze versie van Accountview niet bestellen op de website.

Voor de ondernemer

Voor de kleine, startende ondernemer biedt Accountview een boekhoudprogramma aan dat makkelijk in gebruik is, daarnaast krijg je hierbij alle functionaliteit en inzicht geleverd.

Ook hier is keuze uit twee pakketten namelijk: Accountview Team en Accountview Solo. Alle twee deze versies kunnen worden geïnstalleerd op je computer of zijn online te gebruiken. Zoals bijna alle boekhoudpakketten kunnen deze twee ook worden uitgebreid met extra functies.

Al benieuwd naar de exacte prijzen van alle boekhoudpakketten? Vergelijk hier.

Accountview Team

Als je kiest voor Accountview Team, is dit erg handig voor organisaties die meer uit hun bedrijfsadministratie willen halen en tegelijkertijd meer inzicht willen krijgen in hun organisatie.

Je kunt met dit pakket samen met 5 andere tegelijkertijd gebruik maken van de software, erg handig voor een snelgroeiende onderneming.

Accountview Solo

Dan is er nog het tweede pakket: Accountview Solo. Ideaal voor de zelfstandige ondernemer die zijn eigen boekhouding wil voeren, waardoor er bespaart kan worden op accountantskosten.

Ook kan deze versie van Accountview worden uitgebreid met extra functies zoals facturering of telebankieren.

Accountview Compleet

Naast al deze pakketten kun je ook kiezen voor het pakket: Accountview Complete. Je krijgt met dit pakket meer basisfunctionaliteiten zoals: telebankieren, aanmaningen, facturering, dagboekinvoer en gegevensuitwisseling met accountant.

Ook daarnaast kun je met extra functies uitbreiden zoals: automatische betalingen, inlezen van bankmutaties. Een voordeel van dit pakket is dat je door het documentbeheersysteem veel tijd kunt besparen vanwege de efficiëntie van het programma.

Wat wel een punt van kritiek kan zijn, dat de prijs een stuk hoger ligt als alle andere pakketten van Visma.

Alle voordelen van Accountview op een rijtje

 • Pakketten zijn eenvoudig in gebruik.
 • Online pakket kan overal worden gebruikt.
 • Te gebruiken op elk bestuur systeem.
 • Geschikt boekhoudprogramma voor zowel de grote als kleine ondernemer.
 • Veel keuze uit extra functies.
 • Stabiel systeem met duizenden klanten.
 • Interface is flexibel.
 • Vele updates van het programma, dus altijd up to date.
 • Gratis uit te proberen.

Alle nadelen van Accountview op een rijtje

 • Moeilijk om pakketten van Accountview te vergelijken met andere pakketten.

Wat zijn de kosten van het boekhoudpakket van Accountview

Helaas is Accountview geen goedkoop boekhoudpakket. Daarentegen is het pakket Accountview Go al verkrijgbaar vanaf 17,50 euro per maand. Maar daar zit dan weer niet de functie facturatie bij inbegrepen. Dat betekent dat je zelf deze functie nog moet aanschaffen, wat weer meer kosten met zich meebrengt.

Basispakketten zijn redelijk duur in aanschaf. Het pakket Accountview solo, een van de minder uitgebreide pakketten kost namelijk al 695 euro. Er bestaat een mogelijkheid om dan het tweede complete pakket aan te schaffen, maar deze kost dan weer 1.395 euro.

Je kunt wel het pakket Accountview Solo op huurbasis verkrijgen als je dit wenst. Misschien past deze manier van betalen beter bij je onderneming?

Conclusie boekhoudpakket Accountview

Accountview wil zijn pakketten graag aanbieden aan grote en kleine ondernemers, wat blijkt in de praktijk is dat toch vooral de grote ondernemingen voor dit soort boekhoudpakket kiezen.

Wij denken dat de keus van ondernemers voor een ander boekhoudpakket voor de hand ligt, doordat de prijs van Accountview dermate hoog ligt dat het niet meer interessant is. Ondernemers steken liever hun geld in een andere investering, wanneer er andere goedkope boekhoudpakketten op de markt zijn.

Ik ben ZZP’er en deed de boekhouding traditioneel via Excel. Nadat ik getipt werd over een online boekhoudpakket ben ik meteen gaan kijken en heb ik Visma gevonden middels de vergelijker, super handig!

Boy

De overstap naar een online boekhoudpakket is zeker een aanrader. Ik heb voor Visma gekozen na mijn vergelijking in de vergelijker en gebruik het nu ongeveer 7 maanden, een top programma.

Humprey

Zeer tevreden over mijn boekhoudpakket van Visma, het bespaart me uren met tijd en ik kan doen waar ik echt zin in heb, en dat voor maar €15 per maand.

Patricia

Andere aanbieders van boekhoudpakketten bekijken?

Laatst geüpdatet op