Exact boekhoudpakket

Het beste pakket voor u?

Onafhankelijk boekhoudpakket vergelijken

Ideale startpunt voor boekhoudpakketten

Lees reviews over alle online boekhoudpakketten

Alles op 1 centrale website bij elkaar

 Automatische bankkoppeling & digitaal factureren

 Samenwerken met een accountant

 Scan & Herken functie beschikbaar

visma klantbeoordeling
 • Hulpdesk 80% 80%
 • Gebruiksvriendelijkheid 90% 90%
 • Functionaliteiten 90% 90%
 • Prijs 70% 70%

Contactgegevens Exact

Molengraaffsingel 33

2629 JD Delft

015 – 711 51 00

Exact Online

Vandaag gaan we het hebben over het boekhoudpakket Exact Online, in dit artikel gaan we de volgende punten behandelen: prijzen, extra opties, mogelijkheden en ondersteuning.

Wat is Exact Online nou eigenlijk precies?

Het bedrijf heeft ervoor gezorgd dat er voor hun administratiepakket een online versie beschikbaar is, dit wordt ook wel een ‘online Cloud versie’ of ‘software as a service’ genoemd.

Exact biedt deze online service aan zodat u op elk moment snel en makkelijk uw administratie kunt bijhouden. Deze online service is beschikbaar voor een vast laag bedrag, wat u per maand betaald.

Exact Online boekhoudprogramma

Vandaag gaan we het hebben over het boekhoudpakket Exact Online, in dit artikel gaan we de volgende punten behandelen: prijzen, extra opties, mogelijkheden en ondersteuning.

Wat is Exact Online nou eigenlijk precies?

Het bedrijf heeft ervoor gezorgd dat er voor hun administratiepakket een online versie beschikbaar is, dit wordt ook wel een ‘online Cloud versie’ of ‘software as a service’ genoemd.

Exact biedt deze online service aan zodat u op elk moment snel en makkelijk uw administratie kunt bijhouden. Deze online service is beschikbaar voor een vast laag bedrag, wat u per maand betaald.

Kan ik Exact Online samen met mijn boekhouder of accountant gebruiken?

Exact heeft het mogelijk gemaakt dat u uw administratie makkelijk en snel beschikbaar kunt stellen aan uw accountant of boekhouder.

Dit gaat als volgt: u kunt al uw boekingen Online vaststellen, vervolgens ziet de accountant of de boekhouder dat er een boeking geplaatst is, die dan alleen nog maar een controle hoeft uit te voeren in verband met de BTW-aangifte.

Wat betaal je dan voor een Exact Onlinepakket?

Als u kiest voor een basispakket van Exact Online dan zijn de kosten 31 euro per maand. Dit pakket bevat een compleet administratiepakket met bijna alle functies. Als u bedrijf meerdere functies nodig heeft naast het basispakket dan is dit natuurlijk mogelijk. Deze extra functies worden ook wel ‘extra modules’ genoemd.

De prijs van deze extra functies hangt af van het soort extra functies dat u wilt gebruiken dit wordt verrekend tegen een lage meerprijs per maand of een bedrag dat u betaalt bij elke keer dat u deze extra functie gebruikt.

Waar bestaan die extra functies dan uit?

Uiteraard heeft u met het basispakket een goede basis om een fatsoenlijke en degelijke administratie te voeren. Maar alsnog is het soms handig voor sommige bedrijven om extra functies te gebruiken naast het basispakket. Voor bedrijven die het nodig vinden om meer in hun basispakket te willen hebben zijn er extra functies beschikbaar, zoals:

Administratie archiveren

De kosten van deze extra functie zijn 1 euro per keer dat u er gebruik van maakt. Wat doet deze extra functie dan precies? Deze extra functie zorgt ervoor dat er een digitaal archief wordt aangemaakt van uw administratie. Tevens voldoet u aan de verplichte bewaarplicht bij aanschaf van deze extra functie.

Het enige nadeel is dat deze functie alleen beschikbaar is wanneer u een ‘Exact Online Accountancy Geavanceerd abonnement’ heeft afgesloten.

Budget

De kosten van deze extra functie zijn 10 euro per maand. U kunt handig gebruik maken van deze extra functie wanneer u graag een prognose wilt maken van verwachte inkomsten en uitgaven.

Wanneer deze extra functie een afwijking ontdekt, kunt u gemakkelijk en snel analyseren waar deze afwijking vandaan komt.

Activa

De kosten van deze extra functie zijn 10 euro per maand. U kunt met deze module duurzame bedrijfsmiddelen beheren en vervolgens weer afschrijven.

U kunt hiermee bijvoorbeeld de activa automatisch lineair, met een vastgesteld bedrag afschrijven, ook kunt u gebruik maken van de annuïteiten-afschrijvingsmethode.

Kostenanalyse

Een erg handige extra functie die u kunt aanschaffen wanneer u uw gemaakte kosten en opbrengsten wilt toewijzen aan een specifiek product, afdeling of dienst. Zo kunt u een duidelijk overzicht krijgen van al uw opbrengsten.

Factuur

Wilt u snel en eenvoudig kunnen facturen, dan is deze extra functie er handig. U kunt uw factuur aanpassen in uw eigen huisstijl daarnaast worden bijschrijvingen automatisch ingeboekt. Deze extra functie zit standaard bij een ‘Exact Online Premium abonnement’.

Zelf een factuur maken is met een boekhoudpakket erg makkelijk en volledig gepersonaliseerd worden, een groot voordeel van Exact.

Valuta

De kosten van deze extra functie zijn 10 euro per maand. Een extra functie beschikbaar voor de bedrijven die zakendoen met partners buiten de Europese Unie. Met deze extra functie kunt u snel en eenvoudig boekingen uitvoeren in een andere valuta

Scan & Herken

De kosten van deze extra functie zijn 0,55 cent per uitgevoerde scan. Met deze extra functie kunt u gemakkelijk en snel een bon inscannen, vervolgens kan als dit mogelijk is de bon automatisch worden ingeboekt.

Is dit boekhoudpakket handig voor webwinkeliers?

Dit boekhoudpakket is erg geschikt voor webwinkeliers. Dit omdat er koppelingen zijn met de bekendste webshop software dit zorgt ervoor dat facturen direct worden ingeboekt vervolgens wordt dit verwerkt in uw administratie.

Alle voordelen op een rijtje

 • U kunt uw administratie altijd en overal online inzien en vervolgens ook nog bijwerken, dit voor een vastgesteld bedrag dat per maand moet worden betaald.
 • De optie om u accountant of boekhouder te kunnen laten meekijken wanneer u even moeite heeft met uw administratie.
 • Een goede structuur van de software, dit zorgt voor erg veel overzicht en tijdsbesparing.
 • Ook handig voor de MKB’er of ZZP’er
 • Automatische back-up van alle gegevens wordt gemaakt door de software. Dus zelf moeite doen is niet meer nodig.
 • Vele extra functies beschikbaar

Alle nadelen op een rijtje

 • Vrij duur in aanschaf vergeleken met andere boekhoudpakketten, echter zijn er wel meer mogelijkheden beschikbaar.
 • Wilt u gebruikmaken van de vele extra functies, dan kan de prijs nogal snel oplopen.

Conclusie Exact Online

Een vrijwel perfect boekhoudprogramma vanwege het basispakket wat ervoor zorgt dat u van starter tot welvarende ondernemer kunt groeien.

Ook wordt er duidelijk aangegeven wat de kosten zullen zijn voor abonnementen en extra functies zodat u niet voor verassingen komt te staan. Het enige punt is dat de prijs kan oplopen wanneer u voor veel extra functies kiest.

 

Altijd een heel gedoe, die boekhouding. Door middel van het perfecte pakket van Exact is het voor mij veel makkelijker geworden en bespaart het mij enorm veel tijd.

Tycho

Na lang zoeken heb ik voor Exact gekozen. Een duidelijk en overzichtelijk programma. Het neemt zoveel taken van je over, zo kan ik eindelijk weer doen wat ik echt leuk vind.

Imke

Ik ben handig met de computer maar met cijfers van mijn onderneming wat minder. Exact ondersteunt mij keer op keer. Een eitje, klasse boekhoudpakket

Patrick

Andere aanbieders van boekhoudpakketten bekijken?