Informer Boekhoudpakket

Het beste pakket voor u?

Onafhankelijk boekhoudpakket vergelijken

Ideale startpunt voor boekhoudpakketten

Lees reviews over alle online boekhoudpakketten

Alles op 1 centrale website bij elkaar

 Online boekhouden & factureren

 Directe BTW-afhandeling

 Samenwerken met een adviseur

visma klantbeoordeling
  • Helpdesk 70% 70%
  • Gebruiksvriendelijkheid 50% 50%
  • Functionaliteiten 70% 70%
  • Prijs 60% 60%

Contactgegevens Informer

Laan van Zuid Hoorn 60

2289 DE Rijswijk
085 – 4016789

Informer – Lees hier alles van A-Z

Lees hier meer over Informer in deze review, we gaan de volgende punten behandelen: de voor- en nadelen, de werking en de prijs van dit boekhoudpakket.

Informer, het boekhoudpakket sinds 1993 

Het bedrijf Informer maakt al sinds 1993 boekhoudsoftware. Maar sinds 2014 bestaat er de functie waarmee u online kunt inboeken. Dit zorgt ervoor dat het boekhouden een stuk gemakkelijker, sneller en goedkoper wordt voor de ondernemers en ZZP’ers.

Informer straalt vertrouwen en transparantie uit, Informer probeert op deze manier het vertrouwen van zijn klanten te winnen. Ze willen maar u maar al te graag helpen met uw onderneming als een soort van aanspreekpunt, dit vinden ze belangrijker dan winst maken.

Dit is ook te merken doordat er elk jaar één ondernemer wordt gekozen die een jaar lang gratis hulp krijgt met de boekhouding en administratie, daarnaast krijgt u marketinggericht advies. Informer bestaat dit jaar 25 jaar, des te meer rede voor leuke kortingen en cadeautjes.

Informer – Lees alles in deze review

Lees hier meer over Informer in deze review, we gaan de volgende punten behandelen: de voor- en nadelen, de werking en de prijs van dit boekhoudpakket.

Informer, het boekhoudpakket sinds 1993 

Het bedrijf Informer maakt al sinds 1993 boekhoudsoftware. Maar sinds 2014 bestaat er de functie waarmee u online kunt inboeken. Dit zorgt ervoor dat het boekhouden een stuk gemakkelijker, sneller en goedkoper wordt voor de ondernemers en ZZP’ers.

Informer straalt vertrouwen en transparantie uit, Informer probeert op deze manier het vertrouwen van zijn klanten te winnen. Ze willen maar u maar al te graag helpen met uw onderneming als een soort van aanspreekpunt, dit vinden ze belangrijker dan winst maken.

Dit is ook te merken doordat er elk jaar één ondernemer wordt gekozen die een jaar lang gratis hulp krijgt met de boekhouding en administratie, daarnaast krijgt u marketinggericht advies.

Hoe werkt het boekhoudprogramma van Informer dan?

Informer heeft zich gericht op alle doelgroepen: ZZP’ers, starters, MKB’ers, verenigingen, stichtingen, vennootschappen en accountancy. Er zijn vele soorten functies beschikbaar afhankelijk van uw onderneming.

Eigen pakket samenstellen

Met het online programma kunt u uiteraard online boekhouden, daarnaast kunt u offertes aanmaken, factureren, een cashflow check uitvoeren, bankkoppeling aanmaken, Scan & Herken functie om factureren in te boeken.

Natuurlijk heeft een ondernemer niet altijd de behoefte aan al deze moderne functies, daarom kun je bij Informer een pakket voor uzelf samenstellen met al uw persoonlijke voorkeuren.

Maar wat nou als mijn onderneming zo hard groeit dat ik moet uitbreidden? Geen probleem, Informer heeft ervoor gezorgd dat u met simpele upgrades, extra functies krijgt waardoor u gewoon door kunt werken met het programma.

Al benieuwd naar de exacte prijzen van alle datingsites? Vergelijk hier.

Scan & Herken

De Scan & Herken functie van Informer, van deze functie kunt u gebruikmaken via een app op uw smartphone, deze app is beschikbaar op de website van Informer.

U kunt met deze app een foto maken met uw smartphone van een bonnetje of factuur, deze foto wordt dan verwerkt en automatisch ingeboekt in uw administratie.

Als u werkt met een externe boekhouder, dan krijgt uw boekhouder ook automatisch alle bonnetjes en facturen te zien. Hierdoor is verlies van documenten verleden tijd. Super handig!

Elektronische bankafschriften

Met het online programma van Informer kunt u uw elektronische bankafschriften direct inboeken in uw boekhouding. Dit doordat de meeste Nederlandse banken ook werken met dit systeem. Scheelt u weer tijd. Het systeem wat Informer hiervoor gebruikt is de ‘Informer Bank Time Line’. Meer uitleg over dit is te vinden op de website van Informer.

Wat we u wel kunnen melden is dat het erg eenvoudig in zijn werk gaat. Bijvoorbeeld betalingen van klanten, u kunt met het online programma koppelingen maken met onder andere iDeal, PayPal, of creditcards.

Dit zorgt ervoor dat klanten meer mogelijkheden hebben om te betalen, waardoor u sneller en op een goede manier wordt uitbetaald. Het is voortaan mogelijk met de nieuwe koppeling van InformerOnline om belasting aangifte te doen en direct betalingen uit te voeren middels iDeal.

Zowel online als offline

Het online programma van Informer kun je online en offline gebruiken. We weten natuurlijk allemaal dat online werken vele voordelen met zich meebrengt. Het grootste voordeel is zeker dat u altijd toegang hebt tot uw cijfers en overzichten.

Bij alleen cijfertjes kijken blijft het niet. U kunt met uw app ook uw eigen boekingen doen, waardoor u steeds meer inzicht en ervaring krijgt in het boekhouden.

Ook offline werken is mogelijk. U kunt dan een programma van Informer op uw persoonlijke computer installeren, hierdoor heeft u geen internetverbinding nodig.

Alle voordelen van Informer op een rijtje:

  • De snelheid, simpliciteit en duidelijkheid van het boekhoudprogramma.
  • Informer is in het bezit van het keurmerk ‘Zeker-Online’.
  • Goede helpdesk
  • Scan & Herken functie beschikbaar (handige app)
  • Gratis uitproberen van pakketten

Alle nadelen van Informer op een rijtje:

  • Offline inboeken is niet mogelijk (altijd een internetverbinding voor nodig).

Wat zijn de kosten van het boekhoudpakket van Informer?

Informer staat bekend als een van de goedkopere boekhoudpakketten. Zelf spreekt Informer uit op hun website de goedkoopste kwaliteitspakketten aan te bieden voor MKB’ers, ZZP’ers en accountants.

Drie pakketten

Informer geeft u de keus om te kiezen tussen drie basispakketten, U kunt deze drie pakketten 30 dagen gratis uitproberen. Laten we het eerste pakket behandelen.

Gratis pakket ZZP boekhouden

Zoals u al kunt zien in de titel is dit pakket gratis te gebruiken, 1 persoon kan dit boekhoudpakket gebruiken. Er zit alleen wel een limiet aan het gebruik, u kunt van dit pakket gebruik maken als u 3 aankoop- en 3 verkoopfacturen per maand inboekt.

Daarnaast is er de mogelijkheid om 3 offertes op te stellen en de optie om 10 banktransacties uit te voeren per maand. Een pakket voor de kleine ZZP’er dus.

ZZP boekhouden

Dan door naar het tweede pakket: ZZP boekhouden. U betaalt voor dit pakket 10 euro per maand er zit dan geen limiet aan uw gebruik van het programma, zo kunt u zoveel mogelijk aankopen en verkopen boeken. Offertes opstellen kunt u onbeperkt doen, daarnaast kun je 30 banktransacties inboeken.

ZZP Boekhouden Plus

Dan door naar het laatste pakket ‘ZZP Boekhouden Plus’. De kosten van dit boekhoudpakket zijn 15 euro per maand. Als u voor dit pakket kiest dan zijn alle functies onbeperkt te gebruiken.

 

Direct het goedkoopste aanbod van boekhoudpakketten kunnen inzien. Na 2 minuten inlezen was de keuze gemaakt, Informer is het geworden!

Lisa

Toen ik voor mijn tweede onderneming ging zoeken naar een boekhoudpakket kwam ik vele soorten tegen. Door te vergelijken ben ik achter de beste keus gekomen! En dat was Informer!

Mark

Handig & snel direct een geschikt boekhoudpakket kunnen vinden. Door gebruik te maken van de handige vergelijker ben ik erachter gekomen dat Informer de beste keuze voor mijn bedrijf was.

Roos

Andere aanbieders van boekhoudpakketten bekijken?