Rompslomp Boekhoudpakket

Het beste pakket voor u?

Onafhankelijk boekhoudpakket vergelijken

Ideale startpunt voor boekhoudpakketten

Lees reviews over alle online boekhoudpakketten

Alles op 1 centrale website bij elkaar

 Facturen maken & online boekhouden

 App beschikbaar

 Maak gebruik van de Rompslomp schoenendoos

visma klantbeoordeling
  • Helpdesk 90% 90%
  • Gebruiksvriendelijkheid 80% 80%
  • Functionaliteiten 80% 80%
  • Prijs 70% 70%

Contactgegevens Rompslomp

Grebbeberglaan 15 – Unit 5B 

3527 VX Utrecht 

info@rompslomp.nl

Wat vinden wij van Rompslomp?

We gaan het in het onderstaande artikel hebben over het boekhoudprogramma van Rompslomp.nl. De kosten van het online programma, voor- en nadelen en hoe het systeem in zijn werking gaat zullen hier onder nader besproken worden.

Wij raden sterk aan om altijd alle aanbieders van boekhoudpakketten goed met elkaar te vergelijken zodat u het pakket kiest dat het beste bij uw onderneming past.

Wat vinden wij van Rompslomp

We gaan het in het onderstaande artikel hebben over het boekhoudprogramma van Rompslomp.nl. De kosten van het online programma, voor- en nadelen en hoe het systeem in zijn werking gaat zullen hier onder nader besproken worden.

Wij raden sterk aan om altijd alle aanbieders van boekhoudpakketten goed met elkaar te vergelijken zodat u het pakket kiest dat het beste bij uw onderneming past.

De pluspunten van Rompslomp

We hebben het in het vorige stukje al kort gehad over een paar handige functionaliteiten die Rompslomp te bieden heeft en het boekhouden een stuk eenvoudiger, sneller en inzichtelijker maakt.

Maar dat is niet het enige, voor ondernemers die veel op de weg zitten is kilometerregistratie mogelijk. In wezen niet heel speciaal, maar maakt het mogelijk om kilometerkosten door te berekenen in de facturen. Dit is niet altijd mogelijk bij alle aanbieders van boekhoudsoftware.

Er zijn veel aanbieders van boekhoudpakketten die een grote waarde zien in tekstherkenning. Rompslomp hierin tegen totaal niet, zij hebben uit eigen ervaren gemerkt dat deze functionaliteit vaak niet naar behoren werkt waardoor je alleen maar langer bezig bent.

Om deze reden heeft het bedrijf met de volle 100% ingezet op handmatige invoering, wat uiteindelijk sneller werkt.

Benieuwd of dit het goedkoopste boekhoudpakket is? Vergelijk hier

De minpunten van Rompslomp

Rompslomp heeft net als alle andere pakketten ook haar minpunten. Bij veel pakketten is het zo dat deze minpunten dan ook echt belemmering veroorzaken tijdens het boekhouden, dat wil je natuurlijk niet hebben. Om even terug te komen op het bedrijf hebben we in principe alleen wat problemen ondervonden met de klantenservice.

Liever een live chat

De software biedt op haar website algemene handleidingen over het programma die je snel zou kunnen raadplegen als op je enig moment vastloopt, wanneer je met vragen bij de helpdesk aanklopt kan er alleen antwoord gegeven worden op de werking van het programma.

Wij hadden liever gezien dat er een live chat of discussieplatform aanwezig was geweest die advies had kunnen geven over boekhoudkundige vraagstukken.

Om nog een klein minpunt toe te voegen, de BTW nummers. Zoals eerder besproken is de software gekoppeld met de KVK waardoor u gemakkelijk alle klantgegevens inzichtelijk krijgt. Helaas wordt het BTW nummer niet inzichtelijk gemaakt waardoor dit proces uiteindelijk nog steeds erg tijdrovend is.

Wat is Rompslomp en wie zijn de oprichters?

De boekhoudsoftware genaamd Rompslomp is opgezet door een groep jonge ondernemers. Deze groep liep zelf tegen een aantal obstakels aan, en veel ondernemers zullen het met hen eens zijn, de enorme papierberg die er ontstaat bij de oprichting van uw eigen onderneming.

Destijds waren er nog geen online boekhoudpakketten en was iedereen afhankelijk van niet gebruiksvriendelijke en offline pakketten. Een zeer tijdrovende klus, en iedere ondernemer wil immers ergens mee bezig zijn waar hij echt passie voor heeft en dat is, in de meeste gevallen, niet de boekhouding. Het antwoord van de jonge ondernemers op deze tijdrovende manier van boekhouden was het nieuwe online boekhoudprogramma.

Ze kiezen voor ondernemen

Het programma is speciaal ontwikkeld voor de ondernemers die het liefst niet al te veel tijd kwijt zijn aan de boekhouding, maar juist aan de dingen waar hij of zij echt mee bezig wil zijn.

Boekhouden moet zo aangenaam en makkelijk mogelijk gemaakt worden. Het team gelooft vandaag de dag nog steeds in haar eigen systeem en gebruikt het zelf dan ook voor haar onderneming. Zij geloven erin dat verbeteringen gemaakt moeten worden vanuit echte ervaringen.

Hoe werkt het programma en wat kan ik er mee?

De boekhoudsoftware staat bekend om de flexibiliteit van het programma. Het biedt altijd en overal de mogelijkheid om de administratie te verwerken en in te zien. Maar hoe is dit dan mogelijk? Rompslomp werkt met haar boekhoudsoftware in een Cloud.

Al uw informatie en gegevens staan netjes, overzichtelijk en misschien nog belangrijker, veilig op de server van de provider. Het grote voordeel van dit alles is het feit dat u niet meer bang hoeft te zijn bij een crash van uw computer of laptop, in dit geval zal alles nog netjes terug te vinden zijn in de Cloud.

Extra functionaliteiten

Rompslomp heeft er voor gekozen om bij haar boekhoudsoftware een veelzijdige app te leveren. Deze app is beschikbaar voor Android en iOS en biedt u persoonlijke toegang tot alle functies die het programma u biedt. Tevens is de software op alle internetbrowsers te gebruiken, u zit dus bijvoorbeeld niet vast aan Internet Explorer.

Hoe oogt het programma?

De software heeft een vooral duidelijke en strakke lay-out met handige functionaliteiten die door iedereen makkelijk te gebruiken is. Zoals u met alles gewend bent heeft het programma een menu waar u alles kunt vinden wat u nodig hebt.

Geen overbodige functies die het alleen maar onduidelijk maken. De inhoud van het menu bestaat uit de uitgaven, het bankboek, uw contacten, de urenregistratie en facturen.

Urenregistratie en factureren in één klap?

Vaak lopen freelancers tegen het probleem aan dat ze een boekhoudprogramma gebruiken met een lastige en onduidelijke urenregistratie.

Ze bieden een urenregistratie met een extra functie aan, en het direct omzetten van de uren in een factuur. Nooit meer klooien met de essentiële urenregistratie en snel factureren, dan is dit programma wellicht iets voor u.

De irritante bonnetjes

Een ander handige functionaliteit is de zogenaamde ‘schoenendoos’. Deze tool biedt u de mogelijkheid om gemakkelijk en snel bonnetjes te verwerken, maar hoe gaat dit dan zo snel? U maakt een foto van het bonnetje en deze foto wordt doorgestuurd naar een virtuele opslagplaats via de app of Dropbox, of zogezegd de schoenendoos.

Het programma biedt verder veel vrijheid als het gaat om het stijlen van je offertes en facturen, maar dit is natuurlijk niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat Rompslomp de mogelijkheid biedt om meteen vanuit de boekhoudsoftware de factuur te versturen.

Door de goede samenwerking met de Kamer van Koophandel is het erg makkelijk om alle nodige klantgegevens direct op te zoeken, deze functie zit als een koppeling in het programma.

BTW overzicht en aangifte, hoe zit het hier mee?

Alle uitgaande en binnenkomende facturen worden door Rompslomp meteen in de boekhouding gezet. Hierdoor heeft de software de mogelijkheid om een BTW overzicht op zetten om uiteindelijk aangifte te kunnen doen. Tevens worden er balansen en winst- en verliesrekeningen opgezet waarop je super gemakkelijk alle omzet terug kunt vinden.

Doordat ze een bankmutatie systeem hanteren in haar online boekhoudsoftware is het super eenvoudig samenwerken met uw bank. Kies ervoor om alle bankmutaties te verwerken en het programma maakt uw bankrekening volledig inzichtelijk, zodat u meer grip krijgt op uw liquide middelen.

Een visueel inzicht in uw financiële zaken

Voor ondernemers die meer moeite hebben met die vele cijfertjes is Rompslomp een perfecte oplossing. Het team heeft ervoor gezorgd dat alle belangrijkste financiële informatie visueel inzichtelijk wordt gemaakt.

De boekhoudsoftware verschaft u duidelijke overzichten over bijvoorbeeld facturen die al betaald zijn en nog betaald moeten worden. En, niet te vergeten, hoe zit het met offertes? Ook offertes worden overzichtelijk gemaakt zodat u precies weet de stand van zaken is.

Eindconclusie Rompslomp

Wij zijn erg te spreken over de boekhoudsoftware Rompslomp, het is uitermate geschikt voor ZZP’ers, eenmanszaken en freelancers. Voor de ondernemers die hun financiële gegevens bij voorkeur visueel inzichtelijk willen kunnen zeker dit boekhoudprogramma overwegen. Met haar handige tools is het boekhouden geen tijdrovende klus meer en kunt u zich volledig focussen op het ondernemen, dat waar u goed in bent.

Rompslomp zou een verbetering kunnen aanbrengen aan de algehele klantenservice zodat de prijs-kwaliteit verhouding perfect blijft. Wij raden het altijd aan om boekhoudpakketten te vergelijken.

 

Rompslomp is een echt no-nonsens boekhoudpakket. In ben gestart met het gratis pakket en was eigenlijk meteen verkocht voor het Plus pakket. Enorm veel functies die me flink wat tijd besparen. Een aanrader met een betere prijs/kwaliteit verhouding dan je zou denken.

Theo

Rompslomp heeft mij over de streep getrokken met haar voordelige maandprijzen. Het biedt mij alles wat ik nodig heb en bij vragen heb ik altijd binnen een paar minuten contact met de helpdesk.

Latifah

Na wat oriënteren op het web tussen alle aanbieders van boekhoudpakketten ben ik uitgekomen bij Rompslomp. Na de proefperiode ben ik direct overgestapt naar Rompslomp Pro.

Inge

Andere aanbieders van boekhoudpakketten bekijken?