Welke boekhoudpakketten geven je de moderne mogelijkheden?

Jul 28, 2018 | Boekhoudpakketten | 0 comments

We willen natuurlijk allemaal het beste boekhoudpakket, wij hebben daarom voor jou boekhoudpakketten op een rijtje gezet met de modernste mogelijkheden. Handig als je wilt weten welk boekhoudpakket het best bij jou past!

Je ziet dat er steeds meer boekhoudprogramma’s worden gemaakt voor de ondernemer. Vrijwel al deze boekhoudprogramma’s hebben dezelfde mogelijkheden, ze kunnen wel van prijs verschillen. Daarom hebben we voor jou een artikel gemaakt met daarin een aantal goede online boekhoudpakketten.

Jul 28, 2018 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Boekhoud pakketten zoals Yuki en MoneyBird

MoneyBird is een van de vele boekhoudprogramma’s, we kunnen beter zeggen het is een boekhoudprogramma geworden. MoneyBird focuste zich bij de oprichting meer op het maken van online facturen, maar hier hebben ze een draai aan gegeven. Voortaan is het een compleet boekhoudpakket wat gemakkelijk te gebruiken is. Zolang jij als ondernemer netjes alle digitale facturen per week erin zet, krijg je elke dag een duidelijk beeld van hoe de zaken eraan toe gaan.

Yuki is een ander boekhoudprogramma. Het mooie van Yuki is dat er veel gebruik gemaakt kan worden van de geweldige Scan & Herken functie, dit houdt in dat jij alleen je bonnen hoeft te uploaden en het systeem zal ervoor zorgen dat de bonnen worden ingeboekt in de administratie. Maar wat als ik een ander soort bon heb? Geen probleem, bij Yuki zit er een team klaar die maar al te graag jouw bonnen willen inboeken als de bon niet bekend is in het systeem.

Boekhoudprogramma Acumulus

We gaan even snel langs het boekhoudprogramma genaamd Acumulus. Het is een boekhoudprogramma wat minder goed is al de twee eerder vernoemde boekhoudprogramma’s, maar het is een superhandig programma voor de vele ZZP’ers in Nederland. Het geeft de ZZP’er de mogelijkheid om zelf volledig de boekhouding te doen, zelfs IB-aangifte behoort tot de mogelijkheden. Ook heeft Acumulus als pluspunt dat het maandelijks maar € 9,95 kost, een van de goedkoopste boekhoudprogramma’s! 

De grote programma’s, Exact-online, Twinfield en E-boekhouden

De boekhoudprogramma’s die we tot nu toe hebben besproken zijn meer voor de ZZP’er. Als je als ondernemer meer wilt kunnen doen met je boekhoudprogramma dan zijn de volgende programma’s beter voor jou weggelegd.

Exact-online, E-boekhouden en Twinfield zijn programma’s waar je alles mee kan doen, het enige nadeel is dat je als ondernemer voor gebruik van deze programma’s wel enige kennis nodig hebt over boekhouden etc. Dit wil dus zeggen of zelfkennis gebruiken of weer een dure boekhouder inhuren om te werken met het boekhoudprogramma, maar wanneer je onderneming hard groeit valt dit niet te voorkomen.

Heb ik na aanschaf van een programma nog steeds een boekhouder nodig?

Je zult als ondernemer na aanschaf van een boekhoudprogramma gauw merken dat boekhouden niet heel erg moeilijk is, het programma leid je er makkelijk doorheen. Zo kan je als ondernemer al snel 80% van het werk zelf doen. Persoonlijk boekhouden wordt dit ook wel genoemd.

Bij het opmaken van de belangrijke jaarcijfers zou je misschien wat moeite kunnen ervaren als je niet echt boekhoudkennis hebt. Er zijn wel veel cursussen waar je dit uiteraard snel kunt leren. Wanneer je hier als startende ondernemer geen tijd voor hebt kun je alsnog voor dit specifieke gedeelte een boekhouder inhuren om het voor je te laten doen. Boekhoudpakketten vergelijken? Klik dan onder op de button. Wil je meer info over het vergelijken? Klik dan op de link.

Handige & leuke Video’s

Alle aanbieders vergelijken!