Factuur programma, eenvoudig & online? | Lees hier alle mogelijkheden!

May 20, 2020 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Door gebruik te maken van een factuur programma kun je zelf op een efficiënte manier de administratie van je organisatie bijhouden, hierdoor kun je besparen op de kosten en tijd die je normaal gesproken kwijt zou zijn. Administratie is een onderdeel van een organisatie waar in de meeste gevallen veel tijd en geld in gaat zitten. Veel gebruikte manieren om de administratie binnen een organisatie bij te houden zijn programma’s als Excel en Word. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van boekhoudpakketten.

Goede factuur software kan er dus toe lijden dat je meer tijd over hebt voor hetgeen waar het allemaal om draait, ondernemen. Wij gaan in dit artikel meer informatie geven met betrekking tot het gebruik van een factuur programma en goede factuur software.

Aandachtspunten bij het kiezen van een facturatieprogramma

Op het moment dat je een facturatieprogramma gaat kiezen zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de manier van boekhouden, het aantal facturen dat je stuurt en wat de kosten mogen zijn. Wij gaan verder toelichten waar je nog meer rekening mee moet houden voordat je een factuur programma gaat kiezen en aanschaffen.

Manier van boekhouden

Doe je de boekhouding van je organisatie volledig zelf of wordt deze gedaan door een externe partij? Op het moment dat zelf je facturen opstelt en een boekhouder jouw administratie verzorgt, dan kan een factuur programma goed van pas komen. Als je zelf de boekhouding bijhoudt maar toch een professionelere manier van factureren wilt hanteren, ook dan kan handige factuur software goed van pas komen.

Aantal facturen

Het aantal facturen dat je gemiddeld verstuurd zijn belangrijk bij het kiezen van een facturatie programma voor jouw organisatie. Verstuur je enkele facturen per maand? Dan is factuur software kopen waarschijnlijk overbodig. Verstuur je echter honderden facturen per maand dan is het verstandig om voor een facturatieprogramma te kiezen. In plaats van direct een uitgebreid boekhoudpakket aan te schaffen is het ook mogelijk om gratis facturatieprogramma’s te gebruiken. Ook is het belangrijk om te kijken naar wat voor facturen je gaat maken, bijvoorbeeld digitale facturen of UBL facturen?  

Herhaalfacturen

Op het moment dat je klanten hebt die je iedere week, maand of jaar automatisch een factuur verstuurt, moet je er rekening mee houden dat niet alle factuur programma’s een herhaalfactuur kunnen maken en versturen. Ben je benieuwd of factuur software kopen iets voor jou is en wat ongeveer de kosten zullen zijn? Begin dan snel met het maken van vergelijkingen onder aan deze pagina. Meer lezen over het maken van facturen? Druk dan op de link.

Wat mogen de kosten zijn?

Als je net een organisatie bent gestart wil je natuurlijk niet dat de kosten van een factuur programma te hoog zijn en dat je er te veel tijd aan kwijt gaat zijn. Gelukkig is er voor de ondernemers die zo min mogelijk kosten willen maken ook gratis factuur software en zijn er altijd gratis facturatieprogramma’s beschikbaar. Op het moment dat je een goedlopend bedrijf hebt en de hoogte van de kosten geen grote rol spelen, dan kun je kiezen voor het programma waarmee de organisatie de meeste tijd gaat besparen.

Eenmalige aanschaf of een abonnement

Veel factuur programma’s bieden hun diensten aan via het internet, al de gegevens worden dan opgeslagen in de cloud. Vaak zitten er abonnementskosten verbonden aan het gebruik van deze online dienst. Dit houdt dus in dat je maandelijkse kosten hebt voor het gebruik van deze online facturatieprogramma’s. Het nadeel van zo’n online programma met een abonnement is dat als je op de een of andere manier de abonnementskosten niet kunt betalen, je ook geen inzicht meer hebt in al je gegevens.

Het kan uiteraard slechte gevolgen hebben voor je organisatie op het moment dat je niet meer bij al deze gegevens kunt. Daarom kan het verstandiger zijn om te kiezen voor een factuur programma wat je in één keer aanschaft. Als je er voor kiest om het programma in één keer aan te schaffen dan ben jij vanaf dat moment rechtmatig licentiehouder van het programma, je kunt dus altijd bij al de gegevens van je organisatie.

Het nadeel van in één keer aanschaffen is dat je mogelijk extra moet betalen op het moment dat er een update uitgevoerd moet worden. Ben je benieuwd welke verschillende mogelijkheden er zijn? Maak dan nu direct gebruik van de vergelijker door op de link of groene button te drukken.

Conclusie over een facturatieprogramma

Voordat je factuur software uitkiest zal je, zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, een aantal afwegingen moeten maken voor de situatie van jouw organisatie. Het maken van een goede keuze is erg belangrijk, op het moment dat je de verkeerde keuze maakt en over moet stappen naar een ander factuur programma ben je veel tijd kwijt.

Bedenk goed welke eisen je stelt en welke functies voor jouw organisatie belangrijk zijn. Houdt ook rekening met de kosten die je wilt maken, maar vergeet niet, er zijn ook gratis facturatieprogramma’s beschikbaar.

Handige & leuke Video’s