Online boekhoudpakket zonder zakelijke rekening, is dat mogelijk? | Lees hier alle informatie van A-Z!

Jun 4, 2020 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Als ondernemer zijnde wil je uiteraard zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het bijhouden van je administratie, zo heb je meer tijd over voor het geen waar het allemaal om gaat, ondernemen.

Veel ondernemers kiezen er dan ook voor om gebruik te maken van een boekhoudpakket, zo zijn zij minder tijd kwijt aan de administratie en hebben ze meer tijd over om in de organisatie te stoppen.

Maar waarom moet je voor een online boekhoudpakket een zakelijke rekening openen? In dit artikel gaan wij antwoord geven op deze vraag, ook geven we meer informatie met betrekking tot een boekhoudpakket en een zakelijke rekening.

Waarom zou ik kiezen voor een boekhoudpakket met zakelijke rekening?

Op het moment dat je er voor kiest om de administratie van je organisatie via een online boekhoudpakket te regelen zal je in de meeste gevallen een zakelijke rekening moeten openen.

Sommige ondernemers vinden dit overbodig, maar een zakelijke rekening kan veel voordelen met zich meebrengen als je gebruik maakt van een online boekhoudpakket, wij hebben de verschillende voordelen voor jou op een rijtje gezet:

  • Zakelijk en privé blijft gescheiden: zelfs met een boekhoudpakket is het soms lastig om zakelijke en privé transacties uit elkaar te houden. Als je er voor kiest om een zakelijke rekening te openen dan zullen alle transacties van en naar deze rekening standaard als zakelijk worden gezien, je bent dus veel minder tijd kwijt aan het scheiden van zakelijke en privé transacties.
  • Automatische bankkoppeling: bijna alle boekhoudsoftware zorgt er voor dat je zakelijke rekening direct gekoppeld wordt aan het boekhoudprogramma. Deze software zorgt er voor dat nieuwe veranderingen automatisch geüpload worden in je boekhouding, hierdoor wordt een groot deel van je administratie geautomatiseerd waardoor je minder tijd kwijt bent.
  • Belastingvoordeel: een organisatie runnen kost uiteraard geld. Op het moment dat je dit geld op een privé rekening hebt staan zal dit gezien worden als inkomen, je moet hier dus ook belasting over betalen. Als je er echter voor kiest om een zakelijke rekening te openen en via deze rekening alle kosten van je organisatie dekt dan hoef je over dit deel geen belasting te betalen zolang je niks opneemt van deze rekening.
  • Bespaar tijd en geld: door te kiezen voor een zakelijke rekening zal je veel tijd en dus geld besparen, de administratie van je organisatie wordt een stuk makkelijker en sneller. Een zakelijke bankrekening openen kost ook niet veel geld, dit is al mogelijk voor een paar euro per maand.

Zoals je hebt kunnen lezen in dit artikel is het mogelijk, een boekhoudpakket zonder zakelijke rekening. Echter adviseren veel boekhouders om een zakelijke rekening te openen, dit zal je mogelijk veel tijd en geld besparen op het moment dat je er voor kiest om met een boekhoudpakket aan de slag te gaan.

Ben je benieuwd of een online boekhoudpakket met een zakelijke rekening iets voor jou is? Begin dan snel met het maken van vergelijkingen op onze pagina.

Handige & leuke Video’s