Wat voor functies zijn er allemaal beschikbaar in de meeste boekhoudpakketten? Deel 1

Jul 28, 2018 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Kom er direct achter welke functies in de boekhoudpakketten vrijwel altijd worden gebruikt. Door dit te lezen kom je er direct achter welk boekhoudpakket het best geschikt is voor jouw bedrijf of organisatie. We hebben nu ook een deel 2 uitgebracht over de functies, wil je deze nu al lezen? Klik dan op de link.

Jul 28, 2018 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Grote ondernemingen

Je hebt ondernemingen die veel goederen verkopen. Een voorraad administratie is in dit geval een van de belangrijkste functionaliteiten van een boekhoudpakket. Als je een voorraad administratie gebruikt heb je altijd en overal inzicht in het aantal producten dat op voorraad is.

Een van de zaken die je in de gaten moet houden is de productenlijst. Deze moet namelijk wel geïmporteerd kunnen worden. Het nadeel van boekhoudpakketten die dit niet kunnen is dat alle producten handmatig moeten worden ingevoerd. Als je een magazijn hebt met 20.000 producten wordt dat een enorm vervelende tijdrovende klus. Vergelijk daarom alle boekhoudpakketten op deze functie zodat je gemakkelijk aan de slag kan.

Een boekhoudpakket met een winst-en verliesrekening

Dit is natuurlijk een van de meest gewilde onderdelen van een boekhoudprogramma. Je wil natuurlijk weten hoe de onderneming er voor staat. Het liefste doe je dat geautomatiseerd zodat je geen fouten kunt maken, een resultatenrekening kun je heel gemakkelijk uitdraaien met een online boekhoudpakket. Het gaat bij een resultatenrekening om de kosten en opbrengsten zoals omzet en personeelskosten.

De optie om andere gebruikers toe te voegen aan het boekhoudprogramma

Tegenwoordig werkt iedereen samen, bij een boekhoudprogramma is het dan ook handig om extra gebruikers toe te voegen aan het online boekhoudpakket. Als je bijvoorbeeld eigenaar bent van een VOF dan heb je altijd een partner die ook in het boekhoudpakket moet kunnen. Maar het kan ook zo zijn dat je een accountant of boekhouder inzicht wil geven in de boekhouding, ook voor deze optie is een extra gebruiker optie erg handig. Tegenwoordig bevat vrijwel elk boekhoudpakket een online boekhouder!

De welbekende scan & herkenfunctie

Deze functie is nog niet zo lang bekend bij online boekhoudpakketten maar hij is enorm populair geworden in korte tijd. Je kunt tegenwoordig namelijk heel gemakkelijk foto’s maken van bonnetjes en facturen en ze direct inschieten in de boekhouding. Zo raak je nooit meer iets kwijt en je hoeft nooit meer iets handmatig in te voeren. Stel dat je bijvoorbeeld een factuur upload dan wordt deze automatisch herkend en volgt er een boekingsvoorstel.

Tegenwoordig is het bij veel pakketten ook mogelijk om voor elke leverancier een standaard tegenrekening in te stellen. Zo worden facturen automatisch weg geboekt op een grootboek zonder dat je allerlei moeilijke handelingen hoeft uit te voeren.

Let goed op bij het vergelijken van deze functie want er zijn kosten verbonden aan het automatisch herkennen van facturen. De prijs voor deze functie varieert tussen de € 0,09 tot € 0,49 per factuur.

Boekhoudpakket met bankkoppeling

De keuze voor online boekhoudpakketten hangt voor veel ondernemers af van de bankkoppeling. Je kunt je zakelijke rekening namelijk koppelen aan een boekhoudpakket waardoor je banktransacties

Dagelijks inlaad in je boekhoudpakket.

Op deze manier zorg je er voor dat betalingen automatisch worden ingeladen in je boekhoudpakket, dit voorkomt invoerfouten en je kunt echt bakken met tijd gaan besparen. Veel zelfstandig ondernemers maken gebruik van een online boekhoudpakket met bankkoppeling met Knab, ING, Rabobank & ABN-AMRO. De overige banken, zoals SNS-BANK en Regiobank, bieden de optie om een zogenoemd MT940-bestand te importeren.

Deze manier van importeren zorgt er ook voor dat invoerfouten niet voorkomen, maar de banktransacties moeten wel handmatig worden gedownload. Let er voorafgaand aan uw keuze dus op of er een koppeling met uw bank gemaakt kan worden. Boekhoudpakketten vergelijken is tegenwoordig niet meer moeilijk, ook dit kan bij ons! Klik op de button om direct boekhoudpakketten te vergelijken, wil je meer informatie over vergelijken? Klik dan op link.

Handige & leuke Video’s

Alle aanbieders vergelijken!