3 dingen waar het boekhoudprogramma van een organisatie niet zonder kan

Jul 28, 2018 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Kom hier snel achter de 3 belangrijke eisen waar een boekhoudprogramma van een organisatie zeker aan moet voldoen. Lees jezelf goed in & voorkom onnodige rompslomp. Boekhouden wordt weer leuk! Lees snel verder!

boekhoudprogramma organisatie
boekhouden voor organisaties

Jul 28, 2018 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Een boekhoudprogramma

Het boekhoudprogramma voor een organisatie of bedrijf, hoe weet je nou of je het goede programma kiest? Ook als je hier wat ervaring in hebt is het soms moeilijk om te juiste beslissingen te nemen. Er zijn er een hoop te verkrijgen en daarom is het lastig op een goede keus te maken. We helpen u daarom graag hierbij verder.

We willen u niet in een bepaalde richting duwen, maar geven alleen maar tips waar u het beste op kunt letten bij het kiezen van dit programma. In de loop van jaren hebben we in deze tak redelijk veel ervaring opgedaan, en wij willen deze natuurlijk graag delen met u. Wij doen dit zodat u er zich niet extreem in hoeft te verdiepen, en gewoon u gang kunt gaan met de free trials om te proberen wat voor u het beste is. Kom nu direct achter boekhoudpakketten voor organisatie.

Boekhoudprogramma voor een organisatie: 3 belangrijke punten

Het is belangrijk goed op te letten op de belangrijke eigenschappen voor de boekhoudpakketten, hierdoor wordt het een stuk makkelijker om het kaf van het koren af te scheiden. De beste oplossing is een programma specifiek gericht op het gebruik voor de organisatie. Het is ieder geval handig om met de volgende dingen rekening te houden:

  • Lage prijs per maand of eventueel gratis
  • Overzicht van samenwerkingen
  • Voor de bankmutaties verwerken een bankkoppeling.

Lage prijs per maand of eventueel gratis

Iedere organisatie zit niet te wachten op hoge kosten. U wilt in plaats hiervan op een voordelige manier de noodzakelijke administratie doen. Zodanig dat het voldoet aan de eisen van de belastingdienst. De keuze voor een boekhoudprogramma is daarom altijd een verstandige keuze voor iedereen die een bedrijf of ander soort organisatie leidt. Hierdoor zal u nooit in de problemen komen met de administratie en kunnen kostenfouten voorkomen worden, met als vervolg dat u het geld elders op een nuttige manier kunt gebruiken. Vergelijk de meerdere soorten pakketten en zorg voor een lage prijs per maand! Dan hoeft u zich over

De kosten in ieder geval geen zorgen meer te maken. Het wordt zelfs nog interessanter. Als jou stichting een ANBI-status heeft, is het mogelijk om een aantal pakketten volledig gratis uit te proberen. Hierdoor kunt u zelf ervaren welk pakket voor u het beste werkt, en voor welke u wilt gaan.

Overzicht van samenwerkingen en relaties

Een minder hoge prijs voor het programma is organisaties natuurlijk fijn, dit is helaas alleen het geval als u er goed mee overweg kunt. Wat zijn een van de belangrijkste onderdelen van een administratie? Dat is een strak overzicht van inkomsten en uitgaven.

Deze dienen goed bijgehouden te worden, om slordige financiële fouten goed bij te houden. Een goed programma brengt dus een bepaalde rust met zich mee op het gebied van inkomsten en uitgaven. Er is daarin ook een mogelijkheid om meer informatie over de lopende afspraken op te slaan, zodat ook deze altijd goed verlopen en u hierbij niet tegen pijnlijke missers aanloopt. In plaats daarvan bent u altijd goed op de hoogte van wat er gebeurt en waar de kansen liggen. Ook stimuleert de overheid gebruik van boekhoudpakketten door zzp’ers, klik op de link om meer over deze stimulatie uit de overheid te lezen!

De bankmutaties verwerken: bankkoppeling

Het is logisch dat u als organisatie te maken krijgt met bankmutaties. Er worden bedragen gestort door eventuele klanten en er worden betalingen gedaan voor bijvoorbeeld de inkoop. Dit betekent dat er sprake is van bankmutaties. Deze bankmutaties dienen ook op een goede manier verwerkt te worden. Dit wordt al lang offline gedaan of op de handmatige manier, maar dit kent vele nadelen.

Het risico op fouten is veel groter en als het offline wordt gedaan ben je vaak beperkt tot enkele plekken waar dit mogelijk is. Fouten in de administratie kunnen later voor grote gevolgen leiden en daarom is het belangrijk om hier goed op te letten. Om deze redenen wordt er vaak gebruik gemaakt van een bankkoppeling.

Dit zorgt er ook voor dat er in totaal veel minder tijd in de totale administratie gaat zitten. De meeste programma’s zijn zo ingericht dat ze met een bankkoppeling automatisch de mutaties ‘lezen’ en verwerken. Dit zorgt voor een duidelijk beeld over de inkomsten en uitgaven. Wil je meer lezen over de functies van boekhoudpakketten? Klik dan op de link om er meer informatie over te lezen!

Handige & leuke Video’s

Alle aanbieders vergelijken!