Een UBL factuur, wat kan ik daarmee in mijn boekhoudpakket?

Jul 28, 2018 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Tegenwoordig maken er vele ondernemers en instanties gebruik van UBL-facturen. Je wilt natuurlijk weten of dit mogelijk is wanneer je gebruik maakt van een boekhoudpakket. Kom er nu achter!

Wat is een UBL factuur en is online boekhouden veilig?

Een online boekhoudpakket aanschaffen doe je om een grote mate van automatisering aan te brengen in de boekhouding. Veel berekeningen worden automatisch uitgevoerd en de BTW wordt automatisch bijgehouden. Maar nu is er al een tijdje iets nieuws, veel boekhoudpakketten kunnen namelijk automatisch worden verwerkt met behulp van een zogenaamd UBL bestand.

UBL, mooie naam maar wat is dat voor een bestand?

UBL is een afkorting voor Universal Business Language. UBL is een technisch bestand dat door verschillende soorten boekhoudpakketten kan worden gelezen. Dit bestand zorgt er voor dat de ontvangende partij de factuur direct kan inschieten in de boekhouding. Zo hoef je nooit meer facturen handmatig in te voeren en kan de factuur direct verwerkt worden. Handig, snel en goedkoop. Voorwaarde is wel dat het boekhoudpakket UBL kan lezen.

Maar is dat online boekhouden wel veilig?

Je ziet het terug in onze vergelijker, er zijn enorm veel online boekhoudpakketten bijgekomen de afgelopen jaren. Dat is natuurlijk niet raar omdat er enorm veel voordelen aan boekhoudpakketten zitten want je bespaart gemakkelijk tijd en kosten. Maar hoe veilig is het en waar moet ik allemaal op letten voordat ik een boekhoudprogramma aanschaf? Zo zijn er ook veel boekhoud

Met een online boekhoudpakket werk je in de cloud. Dat is een mooi woord voor een boekhouding die ten alle tijden beschikbaar is. Als wij je vertellen dat een online boekhouding veiliger is dan een offline boekhouding geloof je ons dan? Nog niet overtuigd?

Door je boekhouding online op te slaan kan je boekhouding nooit beschadigd raken door brand of wateroverlast en het maken van een back-up is super eenvoudig. Zo bent u er zeker van dat de boekhouding nooit verloren gaat.

Je mag er vanuit gaan dat de beveiliging van boekhoudpakketten in orde is

Leveranciers van boekhoudpakketten hebben er veel baat bij dat hun software goed beveiligd is. De aanbieders van boekhoudpakketten in onze vergelijker hebben veel veiligheidsmaatregelen getroffen, het betreft namelijk een van de belangrijkste onderdelen van je bedrijf.

Keurmerk Zeker Online

In 2013 is het Keurmerk Zeker Online in het leven geroepen. Een keurmerk voor online boekhoud- en administratiesoftware. Het keurmerk zou ondernemers een indicatie moeten geven van de veiligheid van een boekhoudpakket.

Let wel op dat het keurmerk ontwikkeld is door een of meerdere aanbieders van boekhoudpakketten zelf. Daarnaast moeten leveranciers van boekhoudsoftware een flink bedrag betalen om het Zeker Online Keurmerk te mogen gebruiken. Oordeel zelf over dit keurmerk want er zit op deze manier natuurlijk wel een beetje een raar luchtje aan.

ubl boekhoudpakket
ubl factuur
Handige & leuke Video’s

Alle aanbieders vergelijken!