Een online boekhouder, 4 voordelen

Jul 28, 2018 | Boekhoudpakketten | 0 comments

We hebben voor jou de 4 voordelen op een rijtje gezet om zo de keuze makkelijker te maken om te kiezen voor een online boekhouder. Dit kan je immers enorm veel geld en rompslomp besparen.

belasting aangifte informer

Jul 28, 2018 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Vertrouwelijke informatie

Je hebt een eigen onderneming die redelijk goed draait en hierbij komt best wel wat administratie bij kijken, wat wil je niet? Je wilt jouw eigen administratie niet zomaar aan een willekeurige boekhouder toe vertrouwen, hier staat immers gevoelige en betrouwbare informatie verzameld.

Steeds meer ondernemers maken de keuze voor een online boekhoudpakket in combinatie met een boekhouder die vooral online werkt. Maar wat zijn nu de pure voordelen van het hebben van een online boekhoudpakket en is zulk soort boekhoudsoftware voor iedere onderneming in Nederland geschikt?

Voordeel 1: je eigen online boekhouder direct beschikbaar

Vroeger was het normaal dat een onderneming een boekhouder of accountant koos die niet uren moest reizen tot de locatie van het bedrijf, het was gebruikelijk en efficiënter om een lokale boekhouder te nemen. Persoonlijk contact was heel normaal en wordt ook verwacht vanuit de ondernemers zelf, alle administratieve zaken werden overhandigd, en de boekhouder of accountant ging aan de slag.

Makkelijk contact

Met de keuze voor online boekhoudsoftware is dit niet meer essentieel, er wordt voortaan steeds meer gecommuniceerd via de telefoon, whatsapp en mail. Dit scheelt natuurlijk enorm op de tijd die je nodig hebt samen met de boekhouder, wat automatisch natuurlijk ook enorm veel kosten scheelt.

Een groot deel van de ondernemers in Nederland kiest vaak voor maar een contactmoment per jaar, dit gebeurt vaak aan het einde van het jaar voor de jaaropgaaf. Een online boekhouder kan sneller communiceren en u dus sneller helpen bij vragen met een directe reactie. Al met al bespaar je met een online boekhouder ten eerste veel geld en ten tweede enorm veel kosten. Boekhoudprogramma’s vergelijken

Voordeel 2: lastenverdeling

Voor de middel kleine bedrijven in Nederland is het financieel vaak niet mogelijk om te kunnen kiezen voor een boekhouder in vaste dienst. Vooral grotere organisaties kiezen vaker voor een boekhouder in vaste dienst, ook wordt er vaak gekozen voor een accountant die alle cijfertjes nog goed nakijkt, iets wat natuurlijk enorm belangrijk is bij grote organisaties met verschillende belangen.

Kleine onderneming?

Heb je een kleine onderneming en ben je financieel niet in staat om gebruik te kunnen maken van een professionele boekhouder? Dan kun je kiezen voor een beperkt uurtarief met de online boekhouder, hij of zij zal het door jouw afgesproken administratieve deel afronden. Deze boekhouder verkoopt haar diensten niet alleen aan jouw onderneming maar ook aan andere organisaties. Dit neemt het voordeel van enorm veel ervaring en expertise met zich mee, ben dus niet bang voor onervaren boekhouders die van jouw administratie een zooitje maken.

Een zeer voordelige oplossing voor de kleinere ondernemingen die toch gebruik willen maken van jarenlange ervaring en expertise. Daarnaast is een boekhoudpakket voor ZZP’ers ook erg makkelijk in gebruik, lees er hieronder meer over!

Voordeel 3: Altijd en overal reactie van de online boekhouder

Veel online boekhouders kiezen ervoor om als ZZP’er in de arbeidsmarkt te stappen, dit biedt hun het voordeel dat ze volledig voor zichzelf werken en eer flexibel zijn, zij werken dan ook vaak buiten de gewoonlijke kantooruren. Veel online boekhouders doen alles vanuit thuis en hebben om deze rede niet eens een kantoor nodig, hoe flexibel wil je de boekhouding hebben? 

Heb je een vraag om half 12 avonds en moet je deze beantwoord hebben dan is dit voor een online boekhouder in de meeste gevallen geen probleem. U kunt voortaan vanuit de strandstoel in Spanje uw laatste administratieve zaken afronden, misschien is uw online boekhouder ook wel in Spanje.

Voordeel 4: nooit teveel betalen

Wanneer je kiest voor een online boekhouder, kies je automatisch voor een tijdbesparing en een effiecente werkhouding. Je kunt ervoor kiezen om maar een klein deel uit te besteden, dit kan net het stukje in de administratie zijn waar je niet heel veel van weet. Vaak worden de kosten geregeld door middel van een soort abonnement met standaard tarieven. Direct boekhoudpakketten vergelijken? Klik dan op de button, wil je meer informatie over vergelijken? Klik dan op de link.

Handige & leuke Video’s

Alle aanbieders vergelijken!