Boekhoudprogramma VvE nodig? Vergelijk alle aanbieders!

May 2, 2019 | Boekhoudpakketten | 0 comments

De boekhouding van een VvE, het kan op de ouderwetse of moderne manier. Zo waren er voorheen veel VvE die de boekhouding op de achterkant van een bierviltje deden, niet erg modern en een grote kans op fouten. Daarnaast kiezen veel VvE voor het bijhouden van de boekhouding in Excel. Vandaag de dag bestaan er tal van moderne oplossingen, van speciaal ontwikkelde VvE software tot moderne boekhoudprogramma VvE. Een Vereniging van Eigenaars moeten namelijk wel degelijk een boekhouding voeren, maar waar aan welke regels moet een VvE voldoen?

Hieronder hebben we alle belangrijke punten waar je op moet letten bij de keuze voor een boekhoudprogramma VvE voor je beschreven, lees je met ons mee?

Functionaliteiten boekhoudprogramma VvE

Voordat je een keuze maakt tussen de vele boekhoudprogramma VvE moet je natuurlijk wel eerst weten welke functionaliteiten een VvE vereist. Wanneer je deze functionaliteiten overzichtelijk op een rijtje hebt kun je op zoek gaan naar een geschikt boekhoudprogramma VvE.

Het komt bij veel VvE voor dat zij alleen maar op zoek zijn naar een goed programma of dergelijk platform om documenten op te slaan en in te zien. Hierbij kun je denken aan de notulen, splitsingsakte en dergelijke. Daarnaast kiezen veel VvE voor een modern boekhoudprogramma waarbij een aantal handige functies inbegrepen zitten. Zo profiteren veel VvE van betalingsherinneringen en aanmaningen.

Daarnaast zul je moeten nadenken of het boekhoudprogramma VvE toegankelijk moet zijn voor alle leden van de organisatie of alleen het bestuur. Veel van de boekhoudprogramma VvE geven je de mogelijkheid om één of meerdere licenties uit te delen. Daarnaast moet de VvE zichzelf afvragen of het hebben van een mobiele boekhouding app voor iOS of Android een extra aanvulling zou kunnen zijn. Dit maakt de gehele boekhouding VvE overal en op elk tijdstip inzichtelijk.

Kennis over boekhoudprogramma VvE

Na het maken van een overweging omtrent de functionaliteiten in het boekhoudprogramma VvE is het slim om een goede blik te wagen op de gebruiksvriendelijkheid en instapdrempel van de bestaande boekhoudprogramma’s voor VvE. Hoeveel kennis heeft de penningmeester nodig om het pakket in gebruik te gaan nemen? Moet hij of zij over een stuk basiskennis beschikken of kan ieder beginner direct beginnen met het voeren van de boekhouding middels het boekhoudprogramma.

Is de instapdrempel erg laag en kan vrijwel iedereen er mee aan de slag dan is er niets aan de hand. Zo niet dan zul je een stevige blik moeten werpen op de leermogelijkheden en de snelheid waarmee de penningmeester het, misschien wel gratis boekhoudpakket onder de knie zal hebben.

Gratis boekhoudprogramma VvE

Kennis over boekhoudprogramma’s kan voor veel VvE nog wel eens roet in het eten gooien. Er wordt om veel basiskennis gevraagd of het pakket is simpelweg te gecompliceerd. Maar hier is een oplossing voor, een gratis boekhoudprogramma VvE. In de meeste gevallen bieden boekhoudprogramma aanbieder een gratis proefperiode aan.

De periode kun je gebruiken om een inventarisatie te maken van de benodigde kennis en of het pakket überhaupt geschikt is voor een VvE. We raden het dan ook altijd aan om gebruik te maken van een gratis boekhoudprogramma VvE. Daarnaast moet de beginner op zoek gaan naar een makkelijk boekhoudprogramma.

Boekhoudprogramma VvE vergelijken

Naast het gebruiken van een gratis boekhoudprogramma VvE raden we het je aan om alle potentiële pakketten met elkaar te vergelijken in onze vergelijker. Na het invullen van de filters zul je een duidelijk overzicht ontvangen van alle pakketten die perfect passen bij de wensen van een VvE. Na het vinden van een aantal pakketten kun je precies zien welke functionaliteiten worden geboden en of deze aansluiten bij je wensen.

In de vergelijker vind je ook gratis boekhoudprogramma VvE, probeer deze eerst uit om vervolgens te kijken of het pakket bij de VvE past. Wij wensen je veel succes met de zoektocht naar een geschikt boekhoudprogramma voor jouw VvE.

Handige & leuke Video’s
 

Alle aanbieders vergelijken!