Persoonlijk boekhouden, het lijkt een beetje op Netflix binge watching

Jul 27, 2018 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Persoonlijk boekhouden is tegenwoordig niet meer moeilijk. Immers zijn er nog steeds veel mensen die een hard hoofd hebben in de boekhouding. Lees er snel meer over!

Jul 27, 2018 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Boekhouden heeft een slechte naam

Iedere ondernemer, waaronder ook ZZP’ers, zijn op de hoogte van het feit dat zij een goede en duidelijke boekhouding moeten bijhouden voor de fiscus in Nederland. Veel mensen hebben een negatieve gedachte bij het boekhouden, maar wij gaan u het tegendeel bewijzen. Wij zijn van mening dat boekhouden ook erg leuk kan zijn.

Men denkt vaak dat de administratie van de onderneming, vooral bij grotere ondernemingen, door specialisten die ervoor gestudeerd hebben. Dit is niet waar, u kunt dit handig zelf. En wij zeggen u nu alvast, het kan behoorlijk verslavend zijn. Dat had je nooit gedacht he? Lees snel verder.

Persoonlijke controle over uw administratie

Velen zullen na het lezen van dit artikel nog steeds kiezen voor het lekker snel uitbesteden van de boekhouding, maar denkt u eens na over het overzicht dat u voor uzelf kunt verschaffen wanneer u ervoor kiest om het helemaal zelf te doen.

Het zelf onderhouden van de boekhouding neemt verschillende voordelen met zich mee. Denk hierbij aan ontwikkelingen in de omzet, kosten en uw belangrijke marges. Ook kom je erachter hoe het staat met openstaande normale of digitale facturen van jouw crediteuren en debiteuren en kom je snel achter risico’s die op de loer kunnen liggen.

Wanneer je er toch voor kiest om het gehele plaatje uit te besteden is er een grote kans dat je een flink deel van het overzicht kwijt raakt.

Zelf boekhouden, op ieder apparaat

In deze tijden zijn de voordelen die online pakketten bieden niet meer weg te denken, om eerlijk te zijn is het uitbesteden letterlijk weg gegooid geld, het is voortaan zo enorm makkelijk. De portalen van verschillende aanbieders zijn enorm gebruiksvriendelijk en makkelijk te begrijpen op verschillende apparaten.

Wat zijn de voordelen van zo’n online boekhoudprogramma?

Een groot voordeel van boekhoudpakketten is de geweldige functie automatische aangiftes. Jij als ondernemer hoeft geen enkele zorgen meer te hebben over de vervelende en verplichte aangiftes voor de Nederlandse fiscus. Met een Nederlands boekhoudprogramma is er voor jou de mogelijkheid om aangifte omzetbelasting en inkomstenbelasting door te geven, dit gebeurt volledig automatisch en hierbij worden zelfs fiscale voordelen benoemt.

Factureren

Een ander voordeel, die zeer logisch is, is het erg makkelijk factureren via een speciale module die hiervoor is opgezet. Je kunt zelf je facturen opstellen met een urenregistratie die tevens ook vaak zit verwerkt in de boekhoudprogramma’s.

Automatische opslag

Een automatische en veilige opslag  van heel uw administratie? Klinkt goed he? Zeg gedag tegen het maken van back-ups en het irritante updaten van nieuwe software. Jouw gehele administratie wordt verwerkt in de cloud waar deze is afgeschermd en goed beveiligd.

Scanfunctie

Bovendien is het mogelijk om al uw bonnetjes makkelijk en snel te verwerken door middel van een scanfunctie. Deze functie is te gebruiken met je mobiele telefoon, u maakt een foto van de bon en deze wordt omgezet in het boekhoudprogramma. Vervolgens zijn de bonnetjes online makkelijk te versturen, zeg gedag tegen het eindeloze overtypen van kleine cijfertjes.

Wees niet gevreesd voor de boekhouding! Houd wel rekening met het feit dat er enorm veel aanbieders op de markt actief zijn met allerlei verschillende soorten pakketten, welke past het best bij jouw behoeften en wensen? Vergelijk om deze rede alle boekhoudpakketten zorgvuldig voor het pakket dat het beste bij u past.

Net zo verslavend als Netflix?

Natuurlijk is het altijd fijn om een goed overzicht te hebben van de financiële situatie van uw eigen onderneming. Het zelf aanpassen van de boekhouding scheelt u veel geld en met name enorm veel tijd, er gaan geen dagen meer overheen, u kunt direct aanpassen. Voor sommige ondernemers die nog nooit gebruik hebben gemaakt van een online boekhoudpakket en altijd een hekel hebben gehad aan de administratie komen erachter dat ze het eigenlijk best wel prettig vinden.

Met alle mooie functies en overzichten wordt het enorm verleidelijk om constant alles bij te houden, het lijkt net op een spelletje waarin je jouw eigen onderneming meer liquiditeiten wil laten behalen.

zelf boekhouden
persoonlijk boekhouden
Handige & leuke Video’s

Alle aanbieders vergelijken!