Digitale facturen maken, in een online factuurprogramma?

Jul 28, 2018 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Tegenwoordig is facturen opzetten een eitje, je hebt hier vaak geen dure boekhouder voor nodig. Daarnaast is online facturering de toekomst en maakt vrijwel iedere ondernemer er gebruik van. Hieronder hebben we voor jou alle informatie over factuurontwikkeling en online facturatie. Lees er snel meer over!

Vele vragen zich het af, hoe maak je een digitale factuur? Er zijn tegenwoordig handige apps waarin je dat kunt doen, net als online factuurprogramma’s. Deze programma’s worden over het algemeen het meest gebruikt omdat ze online zijn en daarom het meest toegankelijk voor de meeste organisaties.

Dit voorkomt vaak gemaakte fouten en zorgt dat er geen kostbare tijd verloren gaat. Iedereen kan op deze manier makkelijk toegang krijgen tot de facturen en andere administratie bijvoorbeeld.

digitale facturen
factuur maken zzp

Jul 28, 2018 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Een digitale factuur, en de sjablonen hiervoor.

Om te zorgen dat u de facturen zo snel mogelijk kunt klaarmaken, maakt het factuurprogramma het mogelijk om sjablonen te gebruiken. U kunt deze sjablonen gebruiken op basis van alle belangrijke eisen van de kamer van koophandel en belastingdienst.

Als dit in het programma verwerkt is, is het niet nodig om dit zelf iedere keer tot in de puntjes na te kijken. Ook dit scheelt een hoop kostbare tijd en waarschijnlijk dus geld. De meeste mensen geven de voorkeur voor een programma waarin ze zelf de factuur kunnen maken, zonder dat het duidelijk is welk programma er wordt gebruikt. Het verstandigste is dan om te kiezen voor een programma die whitelabel-mogelijkheden biedt. Al ooit gehoord van de nieuwe UBL-facturen? Zo niet, klik dan eens op de link om er meer over te lezen

Op de app een factuur maken

Tegenwoordig bieden steeds meer boekhoudprogramma’s in de cloud een app aan, via deze app is het mogelijk om facturen te maken overal waar je maar bent. Je kan dus een digitale factuur maken op een app, of in een online factuurprogramma op de tablet of pc.

Belangrijk puntje

Het is belangrijk dat er een sjabloon beschikbaar is om de factuur op te stellen. Op basis daarvan kunt u de factuur opstellen, om die meteen per e-mail te versturen. Het is wel belangrijk dat er een Wifi-verbinding of een mobiele dataverbinding beschikbaar is, om de factuur op te sturen naar de klant.

De bewerkingsmogelijkheden in de app zijn vaak minder als in het programma, hou hier rekening mee. Zorg er dus voor dat u altijd een sjabloon heeft klaarstaan, zodat u alleen de kleine hoeveel benodigde tekst erin kunt zetten. Zo kunt u bijvoorbeeld snel in de trein nog even een factuurtje opsturen, zonder dat u er veel voor hoeft te doen.

Vergelijk de factuurprogramma’s

Wilt u de keuze gaan maken tussen de meerdere soorten programma’s? Dan is het zeer verstandig om de verschillende opties te vergelijken. Dit geeft u een duidelijk beeld welk programma het beste bij u past. Veel programma’s geven zelfs de mogelijkheid om een gratis trial te proberen. Je kan het programma dan voor een bepaalde tijd gratis testen, om te ondervinden of het de juiste voor u is. Blijft het kiezen van een boekhoudpakket moeilijk? Klik dan snel op de link om er meer over te lezen!

Test meerdere apps

Zo kunt u dus en de app van meerdere programma’s proberen en tegelijkertijd het op de normale manier doen via een boekhoudprogramma uittesten, zo weet u dus precies wat voor u het beste werkt. U heeft dus de mogelijkheid om in deze online facturen te maken, in de speciaal hiervoor ontwikkelde programma’s.

Whitelabel wordt vaak hierin gebruikt, om er voor te zorgen dat het niet zichtbaar is welk programma de maker gebruikt voor de factuur. Vergelijk de pakketten om de facturen online te maken, zodat u overal en altijd de mogelijkheid heeft om dit uit te voeren. Boekhoudpakketten vergelijken, tegenwoordig erg makkelijk en snel geld besparen!

Handige & leuke Video’s

Alle aanbieders vergelijken!