Boekhoudprogramma schoonheidssalon nodig? Vergelijk alle aanbieders!

May 2, 2019 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Een boekhoudprogramma schoonheidssalon vinden kan nog wel eens lastig zijn. Het liefste ben je bezig met de klanten maar helaas moet de boekhouding ook gevoerd worden. Om de zoektocht naar een ideaal boekhoudprogramma voor jouw schoonheidssalon te vinden hebben we een aantal belangrijke punten voor je beschreven waar je zeker op moet letten.

boekhoudprogramma schoonheidssalon
schoonheidssalon boekhoudprogramma

Wat kan ik met een boekhoudprogramma schoonheidssalon?

Met een boekhoudprogramma schoonheidssalon kun je flink wat tijd besparen die je uiteindelijk weer in de behandelingen van je klanten kunt steken. Je kunt de administratie namelijk gedeeltelijk of helemaal automatiseren. Een dure boekhouder of account voor je schoonheidssalon kun je met een boekhoudprogramma zo goed als de laan uit sturen, het is immers geen goedkope kostenpost. Het is goed om te weten dat je kunt kiezen uit een online of offline boekhoudprogramma.

Met een schoonheidssalon boekhoudprogramma kun je voortaan helemaal zelf de boekhouding doen, zowel de beginner als ervaren ondernemer. Er zitten een aantal handige functionaliteiten en handleidingen binnen het boekhoudprogramma schoonheidssalon welke je handig op weg helpen. Online boekhouden wordt een makkie.

Wil je toch een boekhouder binnen je schoonheidssalon in dienst houden dan raden wij het je aan deze te gebruiken voor financieel advies of meer complexere taken. Denk hierbij aan de jaarrekening of vennootschapsbelasting.

Naast een flinke kostenbesparing met een boekhoudprogramma schoonheidssalon behaal je ook flink wat extra tijd. Deze tijd kun je vervolgens weer investeren in bijvoorbeeld het bijscholen of schoonheidsbehandelingen aan klanten.

Bonnen en inkomende facturen van de schoonheidssalon

Een veelvoorkomend probleem, het kwijtraken van een bonnetje of factuur. Het zal bij schoonheidssalons vast ook wel eens voorkomend. Heb je een boekhoudprogramma met een boekhouding app dan kun je dit probleem erg gemakkelijk verhelpen. Je kunt alle bonnetjes en facturen namelijk bewaren door middel van een foto.

Je maakt simpelweg een foto van een bon of factuur en deze wordt automatisch overgeheveld naar het schoonheidssalon boekhoudprogramma en alle details worden automatisch overgezet. Je hoeft je dan ook geen druk meer te maken over het bewaren van dit vervelende papierwerk.

Het overhevelen van een factuur werkt vrijwel hetzelfde. Je maakt ook een foto van de factuur en alle gegevens worden automatisch overgenomen in het boekhoudpakket. Dit wordt mogelijk gemaakt door de scan en herken functie. Jij hoeft alleen nog maar te controleren en boeken.

BTW aangifte van de schoonheidssalon

De BTW aangifte, iets waar je als eigenaar of eigenaresse van een schoonheidssalon al helemaal niet aan wil denken. Het is nou eenmaal een minder leuke klus. Het uitvoeren en indienen van de BTW aangifte bij de Belastingdienst kost in de meeste gevallen flink wat tijd. Middels een boekhoudprogramma schoonheidssalon kun je dit proces versnellen en vele malen eenvoudiger maken. Door middel van de functie automatisch BTW overzicht wordt er automatisch berekend hoeveel BTW je moet afdragen of terug zult krijgen van de Belastingdienst. Eenvoudig boekhouden ligt binnen handbereik.

Op deze manier wordt het invoeren van de BTW aangifte zelfs voor schoonheidssalons een makkie, je hebt er zelfs geen boekhouder of accountant voor nodig. Natuurlijk kun je er altijd voor kiezen om dit wel te doen.

Wil je je alleen nog maar bezig houden met de leuke zaken die een schoonheidsspecialist met zich mee brengt? Kies voor de functie elektronische BTW aangifte functie. Je kunt je boekhoudprogramma schoonheidsspecialist automatisch koppelen met de Belastingdienst, vervolgens kun je de aangifte middels een enkele knop versturen. Het boekhoudprogramma zal het gehele BTW overzicht automatisch omzetten naar een aangifte.

Wil je al deze functionaliteiten testen dan raden we het je aan om gratis boekhoudprogramma ZZP uit te proberen. Je kunt deze gebruiken voor een aantal maanden, kosteloos. Niet helemaal naar wens? Dan stap je gemakkelijk over naar een andere aanbieder.

Handige & leuke Video’s
 

Alle aanbieders vergelijken!