Boekhoudprogramma voor autobedrijf nodig in 2021?

Apr 30, 2019 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Het komt vaak voor dat er specifieke kennis nodig is in een specifieke branche, zo kom je dus ook uit bij een boekhoudprogramma voor een garagebedrijf. Als ondernemer in deze branche heb je waarschijnlijk een grote passie voor auto’s of het repareren van auto’s maar de boekhouding moet ook goed geregeld worden.

factuur opstellen
boekhoudpakket factuur opstellen

Beste boekhoudprogramma autobedrijf

Zo heb je waarschijnlijk behoorlijk wat orders en is het maken van offertes een belangrijk onderdeel van de administratie van een garagebedrijf. Gelukkig zijn er tegenwoordig behoorlijk veel boekhoudprogramma autohandel waarmee je in een aantal klikken een werkorder of offerte kunt aanmaken. Als je deze gemaakt hebt kun je daarna direct doorschakelen en een factuur opmaken zodat je deze naar de klant kunt versturen.

Nog een functie die goed uit kan komen is de scan en herken functie, daarmee kun je heel gemakkelijk facturen uploaden, die worden dan vaak direct herkent en in de boekhouding geschoten. Ook is het mogelijk om al je bonnetjes in te schieten zodat je die niet meer allemaal hoeft te bewaren en op hoeft te zoeken bij de kwartaalaangifte.

Ook is het tegenwoordig erg makkelijk om een goede BTW aangifte te doen, als ondernemer in de autobranche zul je dit wel kennen, ieder kwartaal is het weer feest en kun je alle facturen en bonnetjes langslopen.

Tegenwoordig is dat niet moeilijk meer, je hoeft alleen nog maar de omzet en kosten in te vullen, daarna zet het boekhoudpakket alles voor je klaar en kun je in een klik aangifte te doen. Oh ja, daarnaast is het ook nog mogelijk om direct te betalen met een handige iDEAL koppeling waardoor je betaling ook nog in een fluitje van een cent is geregeld.

Daarnaast kun je bij een boekhoudprogramma garagebedrijf ook de behoefte hebben om een duidelijke planning te maken voor de werkplaats. Op die manier zie je in een oogopslag welke reparaties er nog allemaal gedaan moeten worden en kunnen er afspraken met klanten duidelijk worden vastgelegd. Ook dit is tegenwoordig in een aantal simpele klikken geregeld met een boekhoudprogramma.

Ook kun je de behoefte hebben om aan voorraadbeheer te doen, zo heb je namelijk behoorlijk wat onderdelen die je aanschaf en om een effectief inkoopbeleid te hebben moet je goed kijken naar de minimale voorraad, besteladvies en de diverse barcodes die komen kijken bij alle artikelen die je inkoopt.

Gelukkig zijn er tegenwoordig boekhoudprogramma voor autobedrijven die kunnen koppelen met de database van de RDW om al deze gegevens in te laden en te koppelen aan je boekhouding.
Sommige boekhoudprogramma’s bieden ook de optie om voertuigen en klanten aan elkaar te koppelen.

Daardoor kun je voertuigen gemakkelijk aan specifieke klanten koppelen, daardoor heb je altijd inzicht in de historie van een klant en kun je alle gegevens die je nodig hebt makkelijk aanvragen, ook wordt er APK data bijgehouden van voertuigen en krijg je een melding bij het opstarten, daardoor kun je heel gemakkelijk brieven of mailtjes naar klanten sturen over de APK keuring die er aan komt.

Daarnaast is het ook makkelijk om alle omzetten direct raad te plegen met een aantal klikken op de muis, je hebt in veel boekhoudprogramma garagebedrijf de mogelijkheid om omzet per dag, week, maand, kwartaal, halfjaar en jaar te bekijken. Dat kun je doen door specifieke groepen, klanten of artikelgroepen te bekijken. Ook kun je deze omzetten uitdraaien in een Excel, PDF of XML bestand waardoor je ze gemakkelijk kunt doorsturen naar een boekhouder of accountant.

Handige & leuke Video’s
 

Alle aanbieders vergelijken!