Boekhoudprogramma voor een organisatie of bedrijf, waar moet je op letten?

Jul 28, 2018 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Voor jou hebben we een artikel geschreven over boekhoudpakketten en de eisen hiervan die optimaal werkt voor jouw organisatie of bedrijf. Lees snel verder om meer te lezen over geschikte boekhoudpakketten en boekhoudpakketten vergelijken is natuurlijk ook mogelijk.

boekhoudpakketten organisatie
boekhoudpakket bedrijf

Jul 28, 2018 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Aandachtspunten bij het kiezen van een boekhoudpakket

Wil je een boekhoudprogramma voor de organisatie kiezen, maar heb je geen idee waar je op moet letten? Er zijn een aantal dingen die wel belangrijk zijn, zowel in het algemeen als specifiek voor de organisatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om online te boekhouden, dit naast het al bestaande offline boekhouden.

Het is ook mogelijk om meerdere boekhoudpakketten te combineren, bijvoorbeeld een personeelsadministratie gecombineerd met het loononderdeel boekhoudprogramma. Dit is fijn, want dan hoeft u hiervoor geen meerdere boekhoudpakketten aan te schaffen.

Door met deze onderwerpen huiverig om te gaan, kunt u veel geld besparen op het gebied van boekhoudprogramma’s, en zorgt u voor een makkelijk te gebruiken pakket en kunt u daar mee uit de voeten zoals u dat wenst.

Personeelsadministratie en boekhouding

Het boekhoudprogramma is natuurlijk van groot belang voor de basis van heel de boekhouding. Zeker binnen een grote organisatie is de kans groot dat je te maken hebt moet een grote hoeveel werknemers of leden. Alles netjes op een rijtje hebben op dit gebied is van groot belang voor organisaties.

Bijkomend voordeel van een goed boekhoudprogramma voor de organisatie is dat u eenvoudig digitaal de uitbetalingsgegevens kunt versturen. En werkt u met zzp’ers? Dan bestaat er een mogelijkheid om dit in het programma automatisch te laten verwerken. Dat voorkomt vervelende fouten en zorgt voor een bepaalde rust in de boekhouding. Wil je meer tips over boekhouding? Klik dan op de link om er meer over te lezen!

Online en offline boekhouden

Zoals veel bedrijven of organisaties nog doen is de manier van boekhouden vaak offline. Door middel van downloadbare software houden de organisaties de administratie bij op een lokale computer. Het gebruik van die software is ook volledig offline te gebruiken. Tegenwoordig leven we in steeds meer moderne omgeving en gaan ook deze dingen vooruit. Voortaan wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van online boekhoudpakketten, bij organisaties of bedrijven. Dit is zelfs al mogelijk voor een laag bedrag van een paar tientjes per maand of minder. Het is voor iedere organisatie of vereniging de moeite waard om het online programma te overwegen. Het zal voor veel van deze een

Grote vooruitgang zijn in het onderhouden van hun administratie. De organisatie is niet afhankelijk van een enkel programma op een enkele pc, maar is online voor iedereen beschikbaar. Dit voorkomt dat er fouten worden gemaakt op administratief gebied, of dat er een storingen ontstaan waardoor er niet in programma gewerkt zou kunnen worden. De online programma’s werken vanuit een cloud en maken automatische back-ups, dit voorkomt dat er ooit iets verloren zal gaan. Door het online platform is het dus mogelijk om vanuit alle plekken met het programma te werken.

Grootboekschema en bankmutaties

Iedere organisatie dient een duidelijke administratie aan te kunnen tonen, waarin een aantal zaken belangrijk zijn. We hebben het hier dan over het grootboekschema en de bankmutaties. Een essentieel onderdeel in een organisatie of bedrijf is het grootboekschema. Dit is in principe de volledige administratie, waar een accountant of boekhouder om zal vragen. Hier kan aan gezien worden wat er precies gebeurt met de geldstromen en of het goed gebeurt. Een online boekhouder kan dit tegenwoordig makkelijk voor je doen!

Bankmutaties hebben vooral te maken met de betalingen en ontvangsten van de organisatie. Bij de ontvangsten krijgt u bijvoorbeeld de verkoopomzet, en bij betalingen bijvoorbeeld de inkoop. Een handig overzicht van inkomsten en uitgaven maakt duidelijk waar het geld vandaan komt en waar het aan de andere kant weer wordt uitgegeven.

Beste boekhoudprogramma voor organisaties en bedrijven

Opzoek naar het beste boekhoudprogramma voor u organisatie of bedrijf? De boven gegeven tips kunt u gebruiken om voor u zelf eens een vergelijking te maken. Vergelijk welke voor u het beste is en gebruik de gratis trials om de programma’s te testen. Zonder kosten, handig toch? Op deze manier kan je de software leren kennen en ervaar je zelf welk programma het beste binnen de organisatie werkt waar je actief bent. Er is een groot assortiment aan boekhoudprogramma’s, veel van deze zijn online actief en dus overal beschikbaar.

Handige & leuke Video’s

Alle aanbieders vergelijken!