Boekhouding eenmanszaak in 2020 | Lees jezelf in & bekijk hoe die ingericht moet worden!

Apr 22, 2020 | Boekhouder

Eigenaar van een eenmanszaak en alles te weten komen over de boekhouding van een eenmanszaak om dit vervolgens zelf te kunnen doen? Dat is altijd mogelijk, het administratieve werk dat komt kijken bij een eenmanszaak is namelijk niet zo ingewikkeld en prima zelf bij te houden.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je jezelf afvraagt: ‘boekhouding eenmanszaak, waar begin ik aan’. Dan kan je misschien beter de boekhouding aan iemand anders over laten, ook dit is mogelijk! Maar wat kost een boekhouder voor een eenmanszaak nou eigenlijk? Wij hebben in dit artikel de verschillende kosten voor jou op een rijtje gezet en nog meer handige informatie verzameld die je een stuk verder kan helpen met de boekhouding van een eenmanszaak.

Kosten boekhouder eenmanszaak, wat moet je verwachten?

De vraag wordt wel vaker gesteld, wat kost een boekhouder voor een eenmanszaak? Op deze vraag is lastig antwoord te geven, het hangt er namelijk helemaal van af wat je van de boekhouder verwacht. Als je de boekhouder iedere maand een controle wil laten uitvoeren dan kunnen de kosten al snel oplopen tot €500,- per jaar.

Ben je echter van de plan de boekhouder alleen een jaarrekening op te laten stellen of een controle uit te laten voeren op de jaarrekening? Dan zal de boekhouder in het algemeen een paar honderd euro in kosten brengen. (tarieven boekhouder eenmanszaak hangen dus af van de wensen die je stelt aan de boekhouder). Benieuwd welke boekhouder voor jou het beste is? Vraag dan nu direct 4 gratis offertes aan om direct inzicht te krijgen in de te verwachten kosten.

Boekhouding eenmanszaak versimpelen met hulpmiddelen

Als je in het bezit bent van de juiste administratiesoftware dan is het mogelijk om de jaarlijkse kosten van een boekhouder te verlagen. Het kiezen van goed passende administratiesoftware zorgt er namelijk voor dat het werk van een boekhouder eenvoudiger wordt gemaakt, de boekhouder zal minder tijd kwijt zijn en minder uren factureren (gemiddelde kosten boekhouder eenmanszaak zullen dus afnemen). Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zelf goed overweg kan met getallen, dan is het met goede administratiesoftware een stuk makkelijker om zelf je boekhouding te doen. Zo bespaar je al snel een paar honderd euro.

Boekhouder voor eenmanszaak kiezen

Boekhouding eenmanszaak: welke boekhouder past het best bij mij? Als je op zoek bent naar een boekhouder voor een eenmanszaak houdt dan de verschillende tarieven in de gaten. De locatie van de boekhouder kan ook belangrijk zijn in het maken van een keuze.

Het is natuurlijk erg fijn als je even het kantoor binnen kan lopen mocht je vragen hebben, het is dan ook prettig als je boekhouder niet helemaal aan de andere kant van het land zit. Natuurlijk is het ook slim om te kijken naar de manier van werken van de verschillende boekhouders. Als je bijvoorbeeld zelf al goed overweg kan met Excel dan is het uiteraard fijn als je boekhouder ook met Excel werkt.

Werk je met een boekhoudprogramma? Informeer dan bij de producenten van dit programma om erachter te komen welke boekhouders met jouw boekhoudprogramma werken. Het is namelijk niet prettig als je moet overstappen naar een andere software, dit kost namelijk vaak een hoop tijd. Kiezen van een boekhouder voor jouw eenmanszaak kan dus best lastig zijn zoals je ziet.

Niet iedere boekhouder wil eenmanszaken als klant

Houdt er ook rekening mee dat niet alle boekhouders staan te popelen om aan het werk te gaan voor een eenmanszaak. Veel boekhouders leveren graag werk voor MKB’ers omdat deze organisaties in het algemeen veel vragen hebben op het gebied van fiscale zaken, financiën en andere zaken waar onderzoek naar gedaan moet worden. Er zit dus meer uitdaging in het werk.

Vaak zal een boekhouder die gespecialiseerd is in de boekhouding eenmanszaak zelf ook een zzp’er zijn. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat de zaken soepeler verlopen en de tarieven over het algemeen lager zullen zijn. Wij hopen dat we je voldoende informatie gegeven hebben met betrekking tot de boekhouding eenmanszaak. Ben je nou benieuwd wat de kosten voor jou zullen worden en welke boekhouder het beste bij jou past? Vraag dan nu 4 gratis offertes aan om te bekijken wat de beste optie voor jou zal zijn.

 

Handige & leuke video’s