Alles weten over boekhouders en 5 gratis offertes aanvragen?

Boekhouder gezocht? Bekijk alle informatie over boekhouders of vraag gratis en onafhankelijk 5 offertes aan uit de regio.

✓ Alle informatie over boekhouder vinden op een centrale plek
✓ Boekhouder nodig? Gratis 5 offertes aanvragen voor boekhouders in de regio
✓ Volledig onafhankelijk en binnen 48 uur in je mailbox
✓ Alles over kosten en diensten inzichtelijk in 3 minuten

Ik zoek een boekhouder.

Op zoek naar de beste boekhouder in de regio?

Op zoek naar informatie?

Lees alle informatie & vragen over boekhouders.

Meest gestelde vragen over boekhouders

Waarom kiezen voor een boekhouder?

Sommige mensen hebben het gevoel dat de kosten flink oplopen bij het kiezen van een boekhouder en kiezen er daarom voor om veel werk zelf te doen. Dat lijkt een slimme optie op de korte termijn, maar op lange termijn zie je vaak dat een boekhouder inschakelen een betere optie is.

De kans op missers wordt een stuk kleiner, je hoeft minder tijd aan de administratie te besteden en een groot voordeel is de speciale expertise van een boekhouder. Denk bijvoorbeeld aan fiscale voordelen en het voorkomen van fouten bij btw-aangiftes of jaaropgaven.

Het kan namelijk voor komen dat je niet op de hoogte bent van nieuwe wetgeving van de Belastingdienst waardoor je makkelijk fouten kunt maken. Daardoor kunnen de kosten nog hoger oplopen. In Nederland erkennen veel ondernemers dat een boekhouder een onmisbare schakel is naast het gebruiken van een boekhoudpakket. Bijna 3 kwart van de ondernemers kiest voor een boekhouder.

Voor wie is een boekhouder geschikt?

Een boekhouder zoeken is geschikt voor iedereen die op zoek is naar hulp bij de administratie. Zo kan het zijn dat je een zelfstandig ondernemer bent, een eigenaar bent van een kleine- of grote onderneming of een MKB bedrijf bent.

Voor iedereen die hulp bij de administratie wil

Bij ons kun je boekhouder offertes aanvragen voor alle partijen. Het maakt dus niet uit of je op zoek bent naar een ZZP boekhouder of naar boekhouders met grotere expertise.

Regio maakt niet uit

Het maakt ook niet uit in welke regio je een boekhouder zoekt. Je kunt bij ons offertes aanvragen door heel Nederland. Onze partner heeft een enorm netwerk aan boekhouders beschikbaar die graag met je in contact willen komen om je te helpen met je boekhouding.

Boekhouder gezocht voor ZZP

We zien dat er op het internet veel wordt gezocht naar de term boekhouder gezocht voor ZZP. Logisch natuurlijk, er komt als zelfstandig ondernemer behoorlijk veel op je af. Zo ben je niet alleen directeur, maar ook alle randzaken van ondernemen liggen op je bureau. Je ziet daarom vaak dat de boekhouding er een beetje bij wordt gedaan.

Het is dus niet uniek dat veel ondernemers de boekhouding vervelend vinden. Een boekhouder voor ZZP kan je voor een scherp tarief op weg helpen, door te kiezen voor een boekhouder zzp kun je je richten op wat echt belangrijk is.

Waarom een ZZP boekhouder kiezen?

Maar waarom wordt er dan zzp boekhouder gezocht door zelfstandig ondernemers? Een ZZP boekhouder helpt je met alle problemen en obstakels van de financiële administratie, daardoor bespaar je een hoop tijd en kun je genieten van bepaalde belastingvoordelen. Een goede boekhouder weet namelijk exact welke fiscale voordelen je allemaal hebt als zelfstandig ondernemer.

Veel zelfstandig ondernemers maken zich zorgen over de boekhouder ZZP kosten. Tegenwoordig valt dat reuze mee, je hebt al een ZZP boekhouder vanaf 30 euro per uur. De kosten boekhouder zzp verdien je overigens gemakkelijk terug omdat je financiële huishouding uitstekend op orde is.

Goedkope boekhouder zzp vinden

Een goedkope boekhouder voor ZZP vinden is niet moeilijk.Tegenwoordig kun je bij ons heel gemakkelijk 5 gratis offertes van boekhouders voor zzpérs aanvragen. Een goedkope boekhouder voor zelfstandig ondernemers vinden doe je door de volgende acties te ondernemen.

Offertes goedkope boekhouder ZZP aanvragen

Het is heel simpel, vul een aantal vragen in, geef de regio aan waar je een boekhouder zoekt en klik op verzenden. Binnen 48 uur ontvang je 5 volledig onafhankelijk samengestelde offertes uit de regio. Zo kun je op je gemak kijken welke ZZP boekhouder het beste bij je wensen en budget past, en het mooie is dat het volledig gratis is.

Boekhouder gezocht voor MKB bedrijven

We zien dat er op het internet veel wordt gezocht naar de term boekhouder gezocht voor MKB. Logisch natuurlijk, er komt als MKB bedrijf behoorlijk veel op je af. Denk bijvoorbeeld aan regelgeving en andere fiscale zaken.

Het is dus niet uniek dat veel MKB bedrijven hulp nodig hebben bij de administratie.

Een boekhouder voor MKB kan je voor een scherp tarief op weg helpen, door te kiezen voor een boekhouder MKB kun je je richten op wat echt belangrijk is.

Waarom een MKB boekhouder kiezen?

Maar waarom wordt er dan MKB boekhouder gezocht door organisaties? Een MKB boekhouder helpt je met alle problemen en obstakels van de financiële administratie, daardoor bespaar je een hoop tijd en kun je genieten van bepaalde belastingvoordelen. Een goede boekhouder weet namelijk exact welke fiscale voordelen je allemaal hebt als MKB bedrijf en kan onderzoek doen naar voordelen in jou branche.

Veel bedrijven maken zich zorgen over de boekhouder MKB kosten. Tegenwoordig valt dat reuze mee, je hebt al een MKB boekhouder vanaf 60 euro per uur. De kosten boekhouder zzp verdien je overigens gemakkelijk terug omdat je financiële huishouding uitstekend op orde is.

Goedkope boekhouder MKB vinden

Een goedkope boekhouder voor MKB vinden is niet moeilijk.Tegenwoordig kun je bij ons heel gemakkelijk 5 gratis offertes van boekhouders voor MKB aanvragen. Een goedkope boekhouder voor MKB bedrijven vinden doe je door de volgende acties te ondernemen.

Offertes goedkope boekhouder MKB aanvragen

Het is heel simpel, vul een aantal vragen in, geef de regio aan waar je een boekhouder zoekt en klik op verzenden. Binnen 48 uur ontvang je 5 volledig onafhankelijk samengestelde offertes uit de regio. Zo kun je op je gemak kijken welke MKB boekhouder het beste bij je wensen en budget past, en het mooie is dat het volledig gratis is.

Hoe werkt boekhouder vergelijken precies?

Boekhouder vergelijken is tegenwoordig helemaal niet moeilijk meer. Wij werken samen met een partner die een enorm netwerk aan boekhouders in Nederland heeft samengebracht. Daardoor kun je gemakkelijk onafhankelijk 5 verschillende offertes van boekhouders in de regio met elkaar vergelijken.

Een groot voordeel is dat je hier maar 3 minuten mee kwijt bent, daarnaast is het volledig kostenloos. Je vult wat gegevens in, geeft aan welke voorkeuren je hebt en geeft aan in welke locatie je een boekhouder zoekt.

Administratiekantoor offertes

Daarna krijg je een aantal offertes in je mail toegestuurd, daardoor krijg je inzicht in de tarieven die in je regio gelden, kun je zien welke werkzaamheden er uitgevoerd kunnen worden en kun je kijken naar de kwaliteit van de desbetreffende boekhouders.

Ook kun je zien of een boekhouder expertise heeft op bepaalde onderwerpen, als je een bepaalde reden hebt waarom je een boekhouder wil inhuren kan het fijn zijn als hij specifieke kennis heeft opgebouwd.

Freelance boekhouder inhuren?

Een freelance boekhouder inhuren is helemaal niet moeilijk meer, of je nu een fulltimer zoekt of een parttime boekhouder gezocht hebt. Je kunt bij ons gemakkelijk offertes aanvragen om een perfecte match te vinden in je regio.

Soms wordt er een boekhouder gezocht op zelfstandige basis, maar het kan ook zijn dat je liever een administratiekantoor inhuurt. Daar kun je een boekhouder huren met speciale expertise. Wil jij weten wat het beste bij je past? Lees dan onze handige gids of begin direct met 5 administratiekantoor offertes opvragen om een goede vergelijking te maken.

Heb ik een boekhouder of accountant nodig?

Een van de meest gestelde vragen die we nog krijgen is, heb ik een boekhouder of accountant nodig? Het antwoord op die vraag is relatief simpel. Je hoeft jezelf maar een aantal simpele vragen te stellen. Hoe groot is je onderneming bijvoorbeeld, en wat voor omzet draai je op dit moment? Als je een middelgroot tot groot bedrijf hebt met meer dan 50 man personeel is het slim om voor een accountant te gaan.

Verplicht een accountant nodig

Als je een omzet maakt van tientallen miljoenen is het verplicht om een accountant in te schakelen. De keuze wordt dan dus voor je gemaakt. Als je een zelfstandig ondernemer, MKB bedrijf of eenmanszaak hebt heb je doorgaans meer dan genoeg aan de diensten van een boekhouder.

Kosten boekhouder zijn lager

De kosten van een boekhouder zijn lager, en het advies dat je krijgt is voldoende. Als je complexe vraagstukken hebt of ondersteuning nodig hebt bij juridische of fiscale vragen hebt kan het slim zijn om een accountant in te schakelen.

Boekhouder gezocht voor eenmanszaken

Een boekhouder eenmanszaak kan natuurlijk goed van pas komen als de administratie doen niet op je lijf is geschreven. Uiteindelijk kan dat ten koste gaan van de kwaliteit van de boekhouding. Het kan zomaar zijn dat je als eenmanszaak voor verassingen komt te staan als de regels van de Belastingdienst bijvoorbeeld veranderd zijn.

Een eenmanszaak boekhouder kan je helpen om dit soort problemen te voorkomen. Met de kosten boekhouder eenmanszaak valt het ook wel mee. Je kunt al een boekhouder eenmanszaak vinden voor een tarief van ongeveer 30 tot 40 euro per uur, afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

Wat is een administratiekantoor?

Een administratiekantoor is een kantoor dat er voor zorgt dat de administratie van haar klanten worden onderhouden en bijgewerkt. Denk aan werkzaamheden zoals het samenstelling van een jaarrekening, afletteren en het analyseren van bedrijfsresultaten. De mensen die bij een administratiekantoor worden boekhouders genoemd.

Voor wie is een administratiekantoor

Als je als ondernemer weinig zin hebt om je in de administratie te verdiepen is het mogelijk om een administratiekantoor in te schakelen. Je kunt een boekhouder huren van een administratiekantoor, maar ook andere zaken zoals verloning kunnen worden uitbesteed aan de administratieve medewerkers van een administratiekantoor.

Soms is het moeilijk om te bepalen welk administratiekantoor je precies nodig hebt. Het beste administratiekantoor is namelijk niet hetzelfde voor iedere onderneming. Zo zijn er een aantal factoren zoals de grootte van je bedrijf, de omzet en het aantal medewerkers die bepalen welk administratiekantoor het beste bij je past.

Administratiekantoor tarieven

De administratiekantoor tarieven kunnen dus behoorlijk verschillen, maak het je daarom gemakkelijk en vergelijk alle tarieven administratiekantoor door 5 onafhankelijk offertes aan te vragen. Zo kun je op je gemak een goedkoop administratiekantoor vinden en alle aanbieders in je regio langs elkaar houden.

Of je nu op zoek bent naar een zzp administratiekantoor of een groter bedrijf alles is mogelijk. Begin direct en bekijk alle kosten administratiekantoor in 10 minuten.

Wat is een boekhouder?

Een boekhouder zorgt er voor dat je administratie bijgehouden wordt, zorgt er voor dat je aan de wetgeving voldoet en heeft kennis in huis om je te ondersteunen bij een breed palet aan vragen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fiscale vraagstukken, vragen over bedrijfsgroei of ondersteuning bij de overname van bedrijven.

Werkzaamheden boekhouder

Om je een goed beeld te geven van alle werkzaamheden die een boekhouder of administratiekantoor uitvoert hebben we een opsomming gemaakt van alle werkzaamheden. Een boekhouder ondersteunt je bij:

 • Registreren van boekhoudkundige verrichtingen
 • Jaarrekening en resultatenrekening opstellen
 • Verwerking door boekhoudprogramma
 • Facturen opmaken
 • Bankverrichtingen uitvoeren
 • BTW-aangifte doen

Hoe kan ik de beste boekhouders vinden?

Een goede boekhouder vinden is niet moeilijk meer, daarnaast hebben veel mensen het idee dat boekhouders enorm duur zijn. In de praktijk is dat vaak helemaal niet zo, daarnaast verdient een boekhouder zichzelf doorgaans makkelijk terug. Het vinden van de beste boekhouder uit de regio is een makkie geworden, ook wij kunnen je hier bij helpen.

 • Je kunt namelijk gemakkelijk 5 offertes aanvragen voor boekhouders in jou regio. Zo krijg je een onfhankelijk beeld van de markt en heb je inzicht in de verschillende boekhouders die actief zijn in de regio.

Gemakkelijk tarieven boekhouder vergelijken

Door alle diverse offertes van boekhouders te vergelijken weet je alle tarieven in de regio en kun je zelf een keuze maken uit het aanbod. Dit realiseren is helemaal niet moeilijk. Je hoeft maar een aantal simpele vragen in te vullen, daarna krijg je een aantal offertes in je mailbox zodat je thuis op je gemak naar alle mogelijkheden kunt kijken.

Gratis boekhouder offertes

Je bent op zoek naar een boekhouder, er blijkt genoeg aanbod maar wat is nu de beste keuze? Daarbij wil je natuurlijk zeker weten dat je een scherpe prijs voor de dienstverlening betaalt. Tegenwoordig kun je bij ons heel gemakkelijk 5 gratis offertes van boekhouders uit de regio aanvragen.

Het is heel simpel, vul een aantal vragen in, geef de regio aan waar je een boekhouder zoekt en klik op verzenden. Binnen 48 uur ontvang je 5 volledig onafhankelijk samengestelde offertes uit de regio. Zo kun je op je gemak kijken welke boekhouder het beste bij je wensen en budget past, en het mooie is dat het volledig gratis is.

Waar op letten bij boekhouder offerte vergelijken?

Er zijn dus ontzettend veel verschillende boekhouders die hun diensten aanbieden. De prijzen liggen vaak niet ver uit elkaar, en het is voor veel mensen lastig om een keuze te maken. De professionaliteit van de aanbieders is nagenoeg op hetzelfde niveau, en jezelf onderscheiden als boekhouder wordt vaak gedaan door een extra diensten aan te bieden.

Let op de volgende zaken

Kijk naar de visie van het de boekhouder of administratiekantoor. Kijk wat ze kunnen doen voor je en wat het natuurlijk gaat kosten. Houd er rekening mee dat de gevraagde prijzen erg kunnen verschillen tussen de administratiekantoren. Als je dit goed afweegt, kan dit je wel honderden euro’s schelen, regel het binnen 3 minuten!

Competenties goede boekhouder

 • Werken met boekhoudprogramma’s
 • Objectief zijn
 • Zelfstandig werken
 • Nauwkeurigheid
 • Analytisch inzicht
 • Betrouwbaarheid

 

administratiekantoor offerte

Alle diensten van boekhouders op 1 plaats 

boekhouder inhuren

De beste prijs voor je boekhouder betalen

In een paar simpele klikken geregeld zonder gedoe

boekhouder gezocht

Onafhankelijk boekhouder offerte vergelijken

Wat kost een boekhouder

We krijgen natuurlijk regelmatig de vraag, hoeveel kost een boekhouder? Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig te geven, een boekhouder kost gemiddeld 72 euro per maand.Toch is het antwoord een stuk genuanceerder, de werkzaamheden van je boekhouder kunnen namelijk behoorlijk verschillen. Een MKB bedrijf heeft namelijk een andere administratie als een zelfstandig ondernemer

Waarom verschillen de boekhouder kosten?

Boekhouders hanteren daarbij ook nog eigen tarieven. Daardoor betaal je bij de ene boekhouder een hoger tarief als bij een ander. Het is daarom slim om diverse boekhouder offertes aan te vragen, daardoor kun je makkelijk zien wat de tarieven in je regio zijn en heb je inzicht in de mogelijkheden van boekhouders in de buurt.

Gemiddelde boekhouder tarieven

Boekhouders rekenen gemiddeld een tarief van zo’n 50 euro per uur. We raden je aan om niet alleen naar de prijs te kijken, het is altijd aan te raden om te kiezen voor een boekhouder die je kan helpen met zaken die voor jou belangrijk zijn.

Kies dus niet voor de goedkoopste optie maar voor kwaliteit, daarna kun je nog onderling vergelijken op prijs. Een goede boekhouder verdient zich namelijk altijd terug door zijn expertise op het gebied van administratie en fiscaliteit.

Kosten boekhouder per maand

Veel mensen vragen aan ons wat kost een boekhouder per maand? Ook dit antwoord is niet eenduidig omdat de kosten boekhouder per maand afhangen van werkzaamheden die uitgevoerd worden. Een boekhouder kost per maand gemiddeld 72 euro.

Gemiddeld € 72,00

Wat kost een boekhouder per jaar?

Veel mensen vragen aan ons wat kost een boekhouder per jaar? Ook dit antwoord is niet eenduidig omdat de kosten boekhouder per jaar afhangen van werkzaamheden die uitgevoerd worden. Een boekhouder kost per jaar gemiddeld 980 euro.

Gemiddeld € 980,00

Boekhouder tarieven

Wat kost een boekhouder per uur? Om je een goed idee te geven van alle tarieven boekhouder hebben we ze opgesomd en gekeken naar de totale boekhouder kosten voor een jaar. Ook kun je direct terugzien wat de gemiddelde tarieven zijn en welke verschillen er onderling kunnen zijn. Handig als je bezig bent met offertes vergelijken en je een idee wil krijgen van de gangbare tarieven.

Laag tarief

€ 40,00 – € 50,00

Boekhouder tarieven die onder dit uurtarief vallen vallen in de categorie laag tarief. Doorgaans zie je dit soort prijzen terugkomen bij simpele administraties voor zelfstandig ondernemers.

Gemiddeld tarief

€ 50,00 – € 60,00

Boekhouder tarieven die onder dit uurtarief vallen vallen in de categorie gemiddeld tarief. Doorgaans zie je dit soort prijzen terugkomen bij kleine administraties, of grotere administraties die niet veel werk nodig hebben.

Hoog tarief

€ 60,00 – € 70,00

Boekhouder tarieven die onder dit uurtarief vallen vallen in de categorie hoog tarief. Doorgaans zie je dit soort prijzen terugkomen bij grote administraties, of bij complexere vraagstukken waar expertise voor nodig is.

Laatst geüpdatet op