Boekhouding App nodig in Nederland, welke kun je gebruiken?

Apr 30, 2019 | Boekhoudpakketten | 0 comments

De beste boekhouding app vinden kan nog wel eens lastig zijn door het grote aanbod dat er tegenwoordig beschikbaar is, veel ondernemers willen graag beschikken over een boekhouding app omdat het doen van de BTW aangifte bijvoorbeeld echt makkelijk wordt door het gebruiken van een handige app. Het is makkelijk, snel en een stuk leuker om de aangifte via een boekhoud app te regelen, tegenwoordig kun je al in 3 minuten alles geregeld hebben.

Beste boekhouding app van 2021

Om het je makkelijk te maken hebben wij onderzoek gedaan naar de beste boekhoud app van Nederland, we hebben een handige top 5 samengesteld zodat je een makkelijkere keuze kunt maken uit een geschikte boekhouding app, ook helpen we je bij het snappen van het gebruik van een app en hoe je BTW aangifte kunt doen. We beginnen met de top 5 en als je verder scrollt in dit artikel kun je onze uitleg over het gebruik van een boekhoud app lezen.

Top 5 beste boekhouding app

1. eBoekhouden

eBoekhouden is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest gebruikte boekhouding apps van Nederland, dat is ook niet zo gek want je kunt nu 15 maanden lang gratis gebruik maken van deze handige boekhoud app. En nee, dat betekent niet dat je niet kunt beschikken over alle functionaliteiten, je krijgt zelfs ondersteuning via de telefoon, e-mail en klantenservice onderdelen. Je kunt gemakkelijk gebruik maken van alle koppelingen en makkelijk BTW aangifte doen met de boekhoudapp die gecertificeerd en goedgekeurd is door de belastingdienst.

⦁ Gratis gebruik voor 15 maanden
⦁ Belastingdienst erkend en makkelijk BTW aangifte doen met boekhoudapp
⦁ Na het gratis gebruik van 15 maanden betaal je €7,95. Geen automatische verlenging

2. Exact

Iedereen kent Exact tegenwoordig, dat is ook niet zo gek want met de boekhoudrobot die zelf leert kun je met Exact beschikken over no hands accounting. Ook heb je de mogelijkheid om met 220 verschillende zakelijke softwareprogramma’s te koppelen, als je dus gebruik maakt van veel andere software is Exact een van de beste keuzes. De boekhoudapp van Exact beschikt ook over een van de meest uitgebreide boekhoudapps van dit moment en is niet voor niets de keuze van meer dan 9000 accountants.

De app van Exact Online beschikt over de mogelijkheid om facturen en kassabonnen direct in de boekhouding te schieten, dat noemen ze scan en herken en zorgt er voor dat alle boekingen automatisch klaar worden gezet. Ook heb je overal toegang tot je administratie en kun je overal en altijd klantgegevens raadplegen.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om je urenregistratie bij te houden en kun je aan projectmanagement doen met de handige module voor zelfstandig ondernemers. Als we kijken naar het totaalplaatje dat Exact biedt kunnen we stellen dat het een van de beste boekhoudapps van dit moment is.

⦁ Beschik over no-hands accounting
⦁ Alle software van je bedrijf direct verbinden en koppelen
⦁ Altijd en overal inzicht in klantgegevens en je boekhouding
⦁ Maandelijkse prijs van €39,00 en de beschikking over een proefperiode van 30 dagen

3. Visma eAccounting

De Visma boekhoud app is de afgelopen jaren ook flink in populariteit toegenomen, dat is ook niet zo gek want voor €15 per maand heb je de beschikking over een geweldig boekhoudpakket en een handige boekhoudapp waarmee je in een handomdraai foto’s van bonnen en facturen kunt inscannen. Daarnaast kun je op dit moment 1 jaar lang gratis gebruik maken van Visma, dat is wel zo handig als je een startende ondernemer bent, in deze periode kun je kennis maken met alle functionaliteiten die de boekhoud app levert.

Je hebt de beschikking over een goede klantenservice bij Visma en het is mogelijk om gebruik te maken van koppelingen met de bank en kun je ook nog kiezen voor Visma Talent. Met deze boekhouding app kun je nog veel meer inzicht krijgen in bijvoorbeeld HRM gegevens, declaraties, loonstroken of verzuimzaken.

⦁ 1 jaar gratis voor starters of een proefperiode van 30 dagen
⦁ Kosten liggen laag, voor maar €15,00 per maand heb je toegang tot Visma
⦁ Makkelijk boekhouden via je mobiele apparaat
⦁ Uitstekende klantenservice

4. Informer

Informer is de afgelopen jaren ook steeds groter geworden, door gebruik te maken van de InformerOnline boekhoud app kun je op ieder moment en overal gebruik maken van allerlei handige boekhoudfuncties. Door gebruik te maken van de boekrobots kun je veel tijd besparen door automatisch boekhouden.

De boekhoudapp van Informer maakt het mogelijk om al je offertes en je facturen direct in te zien, daarnaast kun je gebruik maken van de scan en herken functie en bonnen en facturen inschieten met kinderlijk gemak.

Ook kun je vanuit deze boekhoud app gemakkelijk telefoongesprekken opzetten om bepaalde facturen te bespreken. Het spreekt voor zichzelf dat je ook makkelijk BTW aangifte kunt doen, de boekrobots van Informer gaan daarna direct aan de slag om deze aangifte klaar te zetten, daardoor kun je in een klik je aangifte doen.

⦁ Gemakkelijk betalen vanuit de handige Informer boekhoud app
⦁ Goedkoop, met €10 / maand kun je al starten met Informer
⦁ Mogelijkheid om 30 dagen lang gebruik te maken van proefperiode
⦁ Uitstekende klantenservice, mogelijkheid om maandelijks op te zeggen

5. Rompslomp

Rompslomp is een van de nieuwere aanbieders in Nederland en heeft een prima boekhoudapp beschikbaar, hij werkt momenteel op Windows, Mac en via de telefoon op Android en iOS. Een van de sterke punten van de boekhouding app van Rompslomp is dat deze niet uitgekleed is en over exact dezelfde functionaliteiten beschit als de web app. Daardoor heb je een compleet boekhoudpakket op je telefoon beschikbaar via de app, dat is handig want je kunt dus altijd en overal beschikken over alle Rompslomp functionaliteiten.

Zo kun je via de boekhoudapp gebruik maken van de factuur module om bijvoorbeeld facturen te versturen naar je klanten, en kun je bonnetjes en facturen gemakkelijk uploaden en direct in je boekhouding binnenschieten. Daarnaast kun je ook beschikken over de vertrouwde functies zoals automatisch je BTW aangifte uitrekenen en verzenden en kun je kijken naar je winst en verliesrekening.

⦁ Geen uitgeklede versie, alle functionaliteiten beschikbaar op de boekhoudapp
⦁ Beschikking over diverse pakketten, Rompslomp Gratis, Rompslomp Plus en Rompslomp Pro. Voor 5 euro per maand kun je al aan de slag
⦁ Mogelijkheid om 30 dagen lang gebruik te maken van proefperiode
⦁ De abonnementen zijn altijd maandelijks opzegbaar ongeacht welk pakket je kiest

Hoe kun je een boekhoudapp gemakkelijk gebruiken om BTW aangifte te doen?

Je zult het vast wel kennen, het is weer tijd om BTW aangifte te doen en je moet weer allerlei berekeningen uitvoeren om er achter te komen wat je moet afdragen, daar komt nog wel eens wat bij kijken, denk bijvoorbeeld aan:

⦁ Alle betalingen in je bankomgeving controleren
⦁ Alle facturen en bonnetjes bij elkaar zoeken
⦁ Alle facturen controleren die het afgelopen kwartaal zijn verzonden
⦁ Welke BTW tarieven moet je betalen? Denk aan 0%, 9% of 21%
⦁ Inloggen bij de Belastingdienst en alles dubbel checken

Al deze zaken bij elkaar zorgen er voor dat de BTW aangifte doen een tijdsrovende kwestie kan worden, daarom kan het heel erg makkelijk zijn om te beschikken over de beste boekhouding app. Het bespaart je over het algemeen behoorlijk veel tijd en maakt belastingaangifte doen een makkie.

Waarom dan gebruik maken van een boekhouding app om aangifte te doen?

Een van de grootste ergernissen is het opzoeken van alle facturen en het verzamelen van de talloze bonnetjes die je hebt opgespaard, dat hoeft niet meer met een boekhoudapp omdat je simpel foto’s kunt uploaden naar je boekhoudpakket. Als je een foto gemaakt en gescanned hebt wordt deze automatisch ingeschoten in de boekhouding. Handig, want de Belastingdienst erkent ook digitale versies als bonnetje.

Zorg er daarom voor dat je na het ontvangen van een bonnetje altijd even een scan maakt met je boekhoudapp, dat zorgt er voor dat je geen bonnetjes meer kwijtraakt en dat je al het opzoekwerk kan voorkomen.

BTW overzicht dat kant en klaar is met een boekhouding app

Doorgaans houden veel ondernemers de boekhouding regelmatig bij, daardoor kun je een kant en klaar BTW overzicht aanvragen in je boekhoudapp. Deze app zorgt er daarna voor dat het bedrag al uitgerekend is zodat je direct met een druk op de knop aangifte kan doen zodra dat nodig is.
Tegenwoordig hoef je niet eens meer in te loggen op je Belastingdienst account, door gebruik te maken van een boekhoudapp kun je elektronisch BTW aangifte doen.

Je koppelt je pakket eerst aan de software van de Belastingdienst en klaar is kees, je kunt met een druk op de knop aangifte doen. Het doen van de BTW aangifte met een boekhouding app is dus erg makkelijk en zorgt er voor dat je een stuk sneller klaar bent. Door gebruik te maken van een app bespaar je al snel 95% van de tijd op alle werkzaamheden van een BTW aangifte, het kan dus wel sneller, makkelijker en leuker.

Handige & leuke Video’s
 

Alle aanbieders vergelijken!