5 tips van ervaren ondernemers over factuurprogramma’s

Jul 28, 2018 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Er zijn tegenwoordig enorm veel soorten factuurprogramma’s. Vaak weten vele ondernemers niet welk boekhoudprogramma dan het best bij ze past.

Wij hebben daarom aan ervaren ondernemers gevraagd wat de beste factuur/boekhoudprogramma’s zijn! Lees snel verder om de tips in te zien en om als startende ondernemer goed uit de startblokken te vliegen!

Jul 28, 2018 | Boekhoudpakketten | 0 comments

De bekende vraag

Wat is nou het beste factuurprogramma om aan te schaffen voor je organisatie of misschien wel voor alleen jezelf? Het is belangrijk om na te denken over het type programma dat u of u organisatie nodig heeft voor het boekhouden. Iedere organisatie heeft andere eisen en wensen, dit verschilt ook of het gaat om een vereniging of bijvoorbeeld een bedrijf. Houd daar dus rekening mee. We hebben ervaren ondernemers gevraagd om een paar belangrijke tips op een rijtje te zetten:

  • Probeer een programma aan te schaffen waar whitelabel in zit
  • Kies een programma dat werkt met een online cloud
  • Zorg voor een koppeling met uw boekhoudpakket
  • Ga voor een gebruiksvriendelijk factuurprogramma

Programma met whitelabel

Bent u opzoek naar factuursoftware? Dan is het ieder geval handig om te zorgen dat whitelabel in het pakket zit. Dit zorgt ervoor dat u facturen kunt kunt maken met uw eigen logo en huisstijl, en dat het voor andere niet zichtbaar is met welk programma je de factuur maakt. U zorgt op die manier voor maximale herkenbaarheid en een optimale uitstraling. Op die manier kunt u het optimale pakket aanschaffen of gebruiken, dat het voor u een stuk makkelijker maakt om facturen op te stellen, in te boeken en ze op te sturen.

Door whitelabel kunt u dit helemaal naar u smaak doen. Dit bij elkaar zorgt voor een uiterst professionele uitstraling tegenover klanten of andere partijen.

Kies een programma dat werkt met een online cloud

Er zijn talloze redenen voor het kiezen van een goed factuurprogramma. Een van de gevraagde ondernemers kwam met het volgende: ‘‘We hebben nou al iets meer dan 5 jaar een programma met een online cloud. Voor ons was het een heel vooruitgang, omdat we niet meer afhankelijk waren van licenties voor het aantal computers dat we gebruiken. In plaats daarvan kunnen we altijd en overal inloggen. Dat betekent dat de administratief medewerker er op kantoor mee aan de slag kan. Terwijl ik ook onderweg of zelfs bij de klant op locatie werkzaamheden kan uitvoeren’’.

Let op dit puntje

Het is zeer belangrijk voor een factuurprogramma in de cloud dat er op belangrijke momenten een internetverbinding beschikbaar is. Dit is van belang omdat veel online wordt opgeslagen en je hier niet bij komt zonder een verbinding. Dan is er nog een tip: Probeer alle kosten en eigenschappen van de factuurprogramma’s te vergelijken. U kunt op deze manier veel kosten, tijd en energie besparen. We willen natuurlijk nooit teveel betalen!

Zorg voor een koppeling met uw boekhoudpakket

Een ander belangrijk onderdeel van het factuurpakket is de koppeling met het boekhoudpakket. Op deze manier is het mogelijk om de facturen automatisch op te slaan in de administratie, zonder dat u zelf hiernaar om hoeft te kijken. Dit zorgt voor een constantere snelheid van verwerking en verminderd de kans op fouten.

Bevestiging van de ondernemers

Dit zijn twee belangrijke voordelen voor iedere ondernemer konden de mannen bevestigen: ‘’Alles gaat automatisch door naar de administratie, dit gebeurt snel en vaak zonder fouten. Hierdoor hoef ik er bijna niet naar om te kijken en dat geeft mij een rustgevend gevoel. Het is een fijn idee, om te weten dat alles lekker doorgaat zonder dat je er mee bezig bent.’’ Het is handig om met de tips die gegeven zijn het beste factuurprogramma te kiezen voor u organisatie.

Ga voor een gebruiksvriendelijk factuurprogramma

Veel verschillende programma’s gebruiken veel moeilijke mogelijkheden. Dit lijkt een verstandig plan, toch denkt een van de ondernemers daar anders over: ‘’Ik denk persoonlijk dat het meest verstandigste wat je kan doen is een programma kiezen wat het meest gebruiksvriendelijk is, met software die dus makkelijk te gebruiken is. Uiteindelijk gebruik je 20% van de mogelijkheden voor 80% van je bruikbare tijd.

Vaak maken moeilijke veel overbodige functies het lastig voor de normale gebruiker van de pakketten. Eenvoudige bestuurssystemen zijn dus handig. Met eenvoudig te gebruiken factuurprogramma’s zorgt u ervoor dat iedereen individueel aan de slag kan met de programma’s, en ook alles zelf kan verwerken als u dat wenst. Begin dus snel de pakketten te vergelijken en kijk welke voor u organisatie het beste past. Boekhoudprogramma ZZP? Lees jezelf dan eerst goed in, klik op de link om meer informatie hierover te krijgen.

Handige & leuke Video’s

Alle aanbieders vergelijken!