MoneyMonk review 2021 | Wat is er allemaal van toepassing & wat zijn de voordelen? | Kom er direct achter!

Het beste pakket voor u?

Onafhankelijk boekhoudpakket vergelijken

Ideale startpunt voor boekhoudpakketten

Lees reviews over alle online boekhoudpakketten

Alles op 1 centrale website bij elkaar

 Belangrijke voordelen

 Rittenadministratie

 Financieel overzicht van het lopende jaar

visma klantbeoordeling
 • Helpdesk 60% 60%
 • Gebruiksvriendelijkheid 65% 65%
 • Functionaliteiten 80% 80%
 • Prijs 75% 75%

Contact MoneyMonk

Catharijnesingel 33
3511 GC Utrecht

MoneyMonk is een boekhoudprogramma dat over het algemeen gebruikt wordt door zzp’ers. MoneyMonk staat vooral bekend om het gebruiksgemak en de heldere communicatie richting de gebruiker.

Dit is dan ook de reden dat MoneyMonk in 2015 is uitgeroepen tot beste boekhoudprogramma van Nederland voor zzp’ers. Zij hebben zich door de jaren heen verder ontwikkeld, zo was het voorheen bijvoorbeeld niet mogelijk om bonnen te scannen en te uploaden.

Daar hebben zij vervolgens een app voor ontwikkeld waarmee de gebruikers makkelijk en snel een foto van de bon kunnen maken om deze daarna te uploaden waardoor zij de bon kunnen opnemen in de boekhouding. Maar hoe werkt MoneyMonk precies en wat vinden gebruikers van het programma? Dat gaan wij in dit artikel behandelen.

MoneyMonk is een boekhoudprogramma dat over het algemeen gebruikt wordt door zzp’ers. MoneyMonk staat vooral bekend om het gebruiksgemak en de heldere communicatie richting de gebruiker.

Dit is dan ook de reden dat MoneyMonk in 2015 is uitgeroepen tot beste boekhoudprogramma van Nederland voor zzp’ers. Zij hebben zich door de jaren heen verder ontwikkeld, zo was het voorheen bijvoorbeeld niet mogelijk om bonnen te scannen en te uploaden.

Daar hebben zij vervolgens een app voor ontwikkeld waarmee de gebruikers makkelijk en snel een foto van de bon kunnen maken om deze daarna te uploaden waardoor zij de bon kunnen opnemen in de boekhouding.

Maar hoe werkt MoneyMonk precies en wat vinden gebruikers van het programma? Dat gaan wij in dit artikel behandelen.

Starten met MoneyMonk, hoe gaat dat?

Money Monk biedt de mogelijkheid aan haar nieuwe gebruikers om een proefabonnement te nemen van 30 dagen, na deze periode kun je het abonnement maandelijks opzeggen.

In werkelijkheid zal het niet snel voorkomen dat een ondernemer gaat wisselen van boekhoudprogramma, dit kost namelijk in de meeste gevallen veel tijd en moeite.

Op het moment dat je MoneyMonk als eerste boekhoudprogramma initieert zal de kans dus zeer groot zijn dat je niet meer gaat wisselen van aanbieder.

Het is dan ook fijn dat je er bij MoneyMonk snel achter kunt komen of het programma echt bij je past en of de functies die aangeboden worden ook daadwerkelijk van toepassing zijn op jouw bedrijfsactiviteiten.

Eerste keer gebruik maken van MoneyMonk

Op het moment dat je voor de eerste keer gebruik maakt van MoneyMonk zul je eerst moeten inloggen. Je vult je gegevens in, vervolgens heb je de mogelijkheid om een foto van jezelf te uploaden, zo kan iedereen zien met wie zij te maken hebben.

Een voordeel van MoneyMonk is dat het personeel zichtbaar is door middel van foto’s. Op deze manier kun je zien met wie je contact hebt, het contact met de werknemers wordt hierdoor een stuk persoonlijker gemaakt.

Een ander voordeel is dat MoneyMonk de gegevens van de Kamer van Koophandel direct uit het handelsregister overneemt. Echter moet je dan wel al ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel, anders is dit uiteraard niet mogelijk.

Ik ben ingelogd, wat nu?

Als je ingelogd bent en alle gegevens hebt ingevoerd kom je uit op het dashboard van Money Monk. Op dit dashboard vind je een overzicht terug met de volgende aspecten:

 • Openstaande facturen.
 • Te betalen facturen.
 • Te betalen omzetbelasting.
 • Banksaldo.
 • Overzicht van omzet, kosten en winst.

Op het moment dat dit de eerste keer is dat je gebruik maakt van dit boekhoudprogramma zullen deze gegevens uiteraard nog niet zichtbaar zijn.

Je zult deze gegevens eerst zelf moeten invoeren voordat je deze resultaten in een mooi overzicht krijgt getoond.

Je kunt dus makkelijk en snel een overzicht terugvinden van de financiële situatie van jouw onderneming.

Wat is allemaal van toepassing op MoneyMonk?

Wat kan jij als zzp’er allemaal doen met MoneyMonk? Wij hebben de aspecten die van toepassing zijn op dit boekhoudprogramma voor jou op een rijtje gezet:

 • Offertes
 • Tijdregistratie (uren)
 • Rittenregistratie (ritten)
 • Facturen boeken (verkoop)
 • Inkoop boeken (ingaande facturen / bonnen)
 • Koppeling met je bankbetalingen
 • Kasboek bijhouden
 • BTW aangifte maken
 • Rapportages zoals Winst & verliesrekening en balans

Zoals je kunt zien zijn er veel functies waar je gebruik van kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld onder de categorie rapportages een winst en verliesrekening terugvinden.

Is dit de eerste keer dat je gebruik maakt van MoneyMonk? Maak je dan vooral geen zorgen, er wordt stapsgewijs verteld wat en hoe je iets moet doen.

Zelfs als je nog nooit gebruik hebt gemaakt van een boekhoudprogramma moet je zonder enige moeite je weg kunnen vinden binnen MoneyMonk.

Opstellen van offertes

Het opstellen van offertes wordt door MoneyMonk erg gemakkelijk gemaakt, je kunt namelijk ook in dit geval een handig stappenplan volgen. De volgende drie stappen moet je volgen voor het opstellen van een goede offerte:

 • Voor wie is de offerte.
 • Inhoud van de offerte.
 • Offerte afronden.

Het is alleen mogelijk om de offerte af te ronden op het moment dat je de voorgaande twee stappen goed hebt uitgevoerd.

Op het moment dat je deze stappen goed hebt uitgevoerd kun je de offerte als PDF downloaden of direct versturen via de mail.

MoneyMonk geeft de offerte automatisch een status, zo kun je snel zien of de offerte nog niet gelezen, geaccepteerd of geweigerd is.

Koppelen van bonnetjes en boekmutaties

Het laatste wat je moet doen voor het afronden van je boekhouding is het koppelen van de inkomende en uitgaande facturen aan de mutaties op je bankrekening.

Het koppelen kun je uitvoeren door het volgen van de volgende stappen:

 1. Download het MT940/CSV bestand van je bankrekening, dit is mogelijk op het moment dat je ingelogd bent.
 2. Je moet het bestand vervolgens uploaden onder de categorie “bank”.
 3. Het bestand zal door MoneyMonk worden ingeladen, hierdoor staan al jou transacties netjes in het systeem. De gegevens zijn nu klaar om gekoppeld te worden aan jou ver- en inkoop om vervolgens geboekt te worden in de boekhouding. Op het moment dat je in het bezit bent van een bonnetje kun je deze makkelijk en snel opnemen in de boekhouding door middel van de MoneyMonk app.
 4. Een voordeel van MoneyMonk is dat het programma gebruik maakt van boekingsvoorstellen. Dit houdt in dat er software aanwezig is die onthoudt waarop kosten geboekt moeten worden, handig voor terugkomende kosten. Het systeem weet precies onder welke kostenpost ze vallen, de software zal vervolgens zelf een suggestie doen.

Voordelen van MoneyMonk

Je weet ondertussen van welke diverse functies je gebruik kunt maken op het moment dat je kiest voor MoneyMonk, er zitten echter nog een aantal voordelen verbonden aan het boekhoudprogramma.

Wij hebben een aantal van deze voordelen voor jou op een rijtje gezet, dit zijn de extra’s die aangeboden worden door MoneyMonk:

 • Intuïtief en praktisch uren bijhouden.
 • Handige boekingsvoorstellen die het verwerken van je bankmutaties een stuk gemakkelijker maken.
 • Rittenregistratie.
 • Mobiele app waarin je bonnen kan uploaden, uren registreren, inzichten in je administratie hebt en in de toekomst ritten kan registreren.
 • Openstaande facturen inkomend en uitgaand.
 • Mogelijkheid om briefpapier up te loaden voor gebruik met facturen / offertes.
 • Financieel overzicht van het lopende jaar.
 • Bank & Kassaldo.

Conclusie MoneyMonk

Voor de meeste zzp’ers zal MoneyMonk een goed programma zijn om mee van start te gaan.

Het is namelijk een gebruiksvriendelijke interface waarmee je gemakkelijk en snel de boekhouding en administratie kunt bijhouden. Op het moment dat je gebruik maakt van MoneyMonk bespaar je jezelf veel tijd.

Ben jij een zzp’er die actief is op het gebied van dienstverlening? Dan zal MoneyMonk goed bij jou passen, zij zijn namelijk gespecialiseerd op het gebied van dienstverlening.

MoneyMonk reviews

Om een beter beeld te schetsen van het boekhoudprogramma hebben wij een aantal reviews van gebruikers voor jou op een rijtje gezet. Wellicht kan de helpen bij het maken van een keuze.

Omdat er online veel reviews te vinden zijn hebben wij er een aantal voor jou uitgekozen, je kunt uiteraard ook zelf online opzoek gaan naar de ervaringen van gebruikers van Money Monk.

Wij hebben de volgende MoneyMonk reviews voor jou op een rijtje gezet:

 • David: “Fantastische funcionaliteit in een modern jasje. De online omgeving is overzichtelijk en werkt erg goed. De klantenservice is top en hun mobiele app werkt ook nog uitstekend (helemaal als je met andere boekhoud apps vergelijkt). Het beste programma wat ik als dienstverlenend ZZP’er heb kunnen vinden.” 5/5.
 • Jelske: Moneymonk is bereid overal mee te helpen . Door Moneymonk word ik geholpen tot ik het begrijp en de volgende keer zelf uit kan voeren. Ze hebben de mogelijkheid om online mee te kijken en mij aan de hand hiervan uit te leggen hoe ik iets in kan stellen. Ik voel mij serieus genomen!” 5/5.
 • Daniel: “Moet eerst 15 vragen beantwoorden. Moet eerst 15 vragen beantwoorden voordat ik ergens mee kan beginnen. Ziet er daarna erg gecompliceerd uit, je hebt duidelijk verstand nodig van boekhouden wil je hier iets mee kunnen.” 1/5.

Ben je benieuwd welke diverse boekhoudpakketten nog meer aangeboden worden door andere aanbieders? Maak dan nu gebruik van de vergelijker op deze pagina.

Op deze manier krijg je makkelijk en snel een overzicht van de verschillende mogelijkheden die er zijn op het gebied van boekhoudpakketten.

 

Andere aanbieders van boekhoudpakketten bekijken?