Fiscus.nl review in 2021, alles wat je erover moet weten

Het beste pakket voor u?

Onafhankelijk boekhoudpakket vergelijken

Ideale startpunt voor boekhoudpakketten

Lees reviews over alle online boekhoudpakketten

Alles op 1 centrale website bij elkaar

 Privacy gewaarborgd

 Beveiligde opslag

 Secure SSL verbinding

visma klantbeoordeling
 • Helpdesk 80% 80%
 • Gebruiksvriendelijkheid 70% 70%
 • Functionaliteiten 80% 80%
 • Prijs 80% 80%

Contact Ficsus.nl

Ficsus.nl BV

Kanaaldijk 2a

5735SL Aarle-Rixtel

klantenservice@ficsus.nl

Op zoek naar een boekhoudprogramma voor ZZP’ers? Zoek dan niet verder, want op deze pagina gaan wij jou alles vertellen over de boekhoudsoftware van Fiscus.nl. Dit programma is zeer geschikt voor ZZP’ers en maakt het boekhouden erg eenvoudig.

Zo beschikt deze software over veel handige functionaliteiten, waardoor het boekhouden een fluitje van een cent wordt. Daarnaast hoef je niet veel verstand te hebben van boekhouden om gebruik te maken van deze software.

Alles wordt namelijk duidelijk wanneer je het programma opstart. Verder gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over de werking, voordelen en functionaliteiten van het boekhoudprogramma van Fiscus.nl.

Op zoek naar een boekhoudprogramma voor ZZP’ers? Zoek dan niet verder, want op deze pagina gaan wij jou alles vertellen over de boekhoudsoftware van Fiscus.nl. Dit programma is zeer geschikt voor ZZP’ers en maakt het boekhouden erg eenvoudig.

Zo beschikt deze software over veel handige functionaliteiten, waardoor het boekhouden een fluitje van een cent wordt. Daarnaast hoef je niet veel verstand te hebben van boekhouden om gebruik te maken van deze software.

Alles wordt namelijk duidelijk wanneer je het programma opstart. Verder gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over de werking, voordelen en functionaliteiten van het boekhoudprogramma van Fiscus.nl.

Voor wie is het boekhoudprogramma geschikt?

Het boekhoudprogramma van Fiscus.nl is is geschikt voor de ZZP’er. Hierbij maakt het niet uit of je een advocaat, makelaar, kapper of een rij instructeur bent. Het is voor iedere ZZP’er belangrijk om de boekhouding op orde te hebben om problemen met bijvoorbeeld de Belastingdienst te voorkomen.

Voor sommige kan boekhouden wel een probleem zijn, omdat ze hier weinig verstand van hebben. Daarom is de opzet van het boekhoudprogramma van Fiscus.nl er op gebaseerd dat je zonder enige kennis van boekhouden toch de boekhouding kunt doen.

Daarnaast blijft de gehele boekhouding in dit programma overzichtelijk en spreken alle functies voor zich. Ideaal dus voor een startende ZZP’er die niet teveel tijd kwijt wilt zijn aan de administratie.

De functionaliteiten van Fiscus.nl

De boekhoudsoftware van Fiscus.nl biedt veel functionaliteiten die zorgen voor een strakke boekhouding. Zodra je een boekhoudpakket van deze aanbieder afsluit krijg je toegang tot de volgende functies die het boekhouden eenvoudig maken:

 • Gemakkelijk inkomsten en uitgaven in de software boeken
 • Onbeperkt aantal bank mutaties verwerken
 • Bankkoppelingen voor alle Nederlandse banken
 • Mogelijk om een boekhouder op afstand mee te laten kijken
 • Toegang tot handige overzichten voor bijvoorbeeld de
 • inkomstenbelasting
 • Uitgebreide relatie- en klantenbeheer functie
 • Mogelijk om gegevens vanuit het programma te exporteren
 • Urenregistratie met optie tot uren factureren
 • Voorraad/artikel beheer
 • Mogelijk om ritten bij te houden voor kilometerregistratie
 • De BTW-aangifte gebeurt geheel automatisch (koppeling
 • met Belastingdienst)
 • Maak gebruik van de klantenservice als je er even niet uitkomt

Dit zijn alle functionaliteiten van het boekhoudprogramma van Fiscus.nl. Wil je weten wat de functies zijn van andere boekhoudsoftware? Maak dan gebruik van de vergelijker op deze pagina en vindt een aanbieder die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

Wat zijn de kosten?

Weet je nog niet zeker of dit boekhoudprogramma wel daadwerkelijk bij jou past? Dan is het mogelijk om de software eerst 35 dagen gratis en vrijblijvend uit te proberen. Mocht je er in deze proefperiode achter komen dat het programma geschikt is? Dan sluit je een abonnement af voor slechts €12,50 per maand.

Let op, dit bedrag is exclusief BTW. Opzeggen van het abonnement is altijd mogelijk, maar er geldt dan wel een opzegtermijn van één maand. Zeg het abonnement daarom altijd op tijd op als je van plan bent dit te gaan doen.

Naast de software ontvang je ook support voor als het even niet wilt lukken. Deze support gebeurt voornamelijk via de mail, maar je kunt ook terecht bij de ‘veelgestelde vragen’ of de online handleidingen.

Fiscus.nl valt onder het Zeker-OnLine keurmerk
Het boekhoudprogramma van Fiscus.nl valt onder het keurmerk ‘Zeker-OnLine’. Dit is een keurmerk van de Belastingdienst dat aangeeft dat je via deze boekhoudsoftware veilig kunt werken.

Hierbij gaat het vooral om de opslag van jouw gegevens en of deze geen gevaar lopen om in andermans bezit te komen. Het veilig en betrouwbaar zijn van een online boekhoudprogramma is erg belangrijk voor de gebruiker.

Zo is niet alleen de opslag van gegevens belangrijk, maar ook de wijze waarop het boekhoudprogramma werkt. Het keurmerk ‘Zeker-OnLine’ zorgt ervoor dat gebruikers dit niet zelf hoeven op te zoeken, maar dat ze er zeker van zijn dat een bepaald programma veilig en betrouwbaar is.

Opzetten van de boekhoudsoftware

Zodra je de boekhoudsoftware van Fiscus.nl voor het eerst opstart krijg je een scherm te zien waarbij je kunt kiezen uit een aantal belangrijke zaken. Zo kies je natuurlijk eerst om welk boekjaar het gaat en daarna selecteer je de rechtsvorm.

De meeste gebruikers zijn ZZP’ers en kiezen daarom voor ‘Eenmanszaak’, maar dit programma kan ook geschikt zijn voor een vereniging of stichting.

Zodra je de rechtsvorm en het boekjaar hebt ingevuld, kom je op de volgende pagina terecht. Hier vul je de bankrekening in die je kunt koppelen aan het boekhoudprogramma. Hierdoor worden alle inkomsten en uitgaven gelijk verwerkt in het programma en kun je zelf nog controleren welke er wel en niet bij horen.

Het overzichtelijke dashboard van Fiscus.nl

Zodra je het programma hebt opgestart zie je het overzichtelijke dashboard. Hier zie je in één oogopslag alle belangrijke cijfers van je bedrijf. Denk hierbij aan openstaande facturen en het saldo van je bedrijfsrekening.

Daarnaast is er de mogelijkheid om al jouw inkomsten en uitgaven in een grafische tabel te bekijken. Hierdoor krijg je inzicht in het verloop van je bedrijf en zie je direct waar actie moet worden ondernomen.

Functies beheren vanuit het dashboard

Als je op het startscherm (dashboard) bent van het boekhoudprogramma van Fiscus.nl, dan zie je bovenaan een aantal knoppen waarmee je bepaalde handelingen kunt uitvoeren. Hierbij heb je de keuze uit:

 • Intern boeken
 • Inkomsten boeken
 • Uitkomsten boeken

Met deze functies kun je alle inkomsten en uitgaven verwerken in de boekhouding. Onder deze 3 knoppen bevindt zich een balk met andere functies. Zo heb je de keuze uit:

 • Mutaties
 • Bank
 • BTW
 • Balans
 • Winst- en verliesrekening

Dan is er ook nog een balk met functies aan de rechterkant van het scherm. Dit zijn alle modules waaruit het boekhoudprogramma van Fiscus.nl is opgebouwd. Denk hierbij aan:

 • Bonnetjes inscannen
 • Ritten registreren
 • Relatiebeheer
 • Urenregistratie (met mogelijkheid om te factureren)
 • Product/voorraad beheer

Zoals je kunt lezen zijn alle functies en modules direct vanuit het dashboard te gebruiken. Hierdoor is het eenvoudig voor ZZP’ers om snel en eenvoudig de boekhouding bij te houden.

Fiscus.nl review, wat vinden klanten?

Bijna alle gebruikers van Fiscus.nl zijn erg positief over de werking van het boekhoudprogramma. Zo heeft het een duidelijke en gebruiksvriendelijke interface, waardoor boekhouden erg aangenaam wordt.

We hebben hier alvast een Fiscus.nl review voor jou opgezocht, zodat je een beeld krijgt van de klanttevredenheid: “Niemand wordt blij van de Fiscus, maar ik word wel blij van Fiscus.nl. Dit is namelijk een online tool waarmee je makkelijk je boekhouding kunt regelen. Via de website Ficsus.nl is het eenvoudig aan te vragen. Ik gebruik het nu al een tijdje, maar heb het uiteraard eerst goed geprobeerd. Ideaal is dat je het programma eerst 35 dagen gratis uit kunt proberen.”.

Aldus een gebruiker van de boekhoudsoftware van Fiscus.

Boekhoudpakketten vergelijken

Wil je zeker weten dat het boekhoudprogramma van Fiscus bij jou past? Dan is het verstandig om gebruik te maken van de vergelijker op deze pagina. Hier vergelijk je namelijk alle aanbieders van boekhoudsoftware met elkaar, zodat je precies weet welke aanbieder het beste bij jou past.

Daarnaast zie je direct wat de prijs per maand is en wat de voordelen zijn van een bepaald programma. Ook is het mogelijk om een aantal eventuele wensen in te vullen, waardoor de boekhoudpakketten die voldoen aan jouw eisen in de vergelijker komen te staan. Zo vind je een ideaal boekhoudprogramma tegen een scherpe prijs.

 

Andere aanbieders van boekhoudpakketten bekijken?