Goedkoop boekhoudprogramma nodig in 2021? Vergelijk direct!

May 3, 2019 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Een goedkoop boekhoudprogramma vinden is tegenwoordig helemaal niet zo moeilijk meer, je kunt zelfs makkelijk proefaccounts aanvragen om eerst te kijken of een pakket wel goed bij je past en de meeste maandelijkse tarieven van een goedkoop boekhoudpakket liggen tussen de 5 a 10 euro. Toch is het belangrijk om goed rond te kijken als je op zoek bent naar het goedkoopste boekhoudprogramma van dit moment, er zitten namelijk wel wat haken en ogen aan het kiezen van het juiste pakket.

Zo kan een goedkoop boekhoudprogramma ondanks mooie beloften toch nog:

  • Duur zijn op de lange termijn, dit door tijdsverlies en functionaliteiten die niet goed werken
  • Beschikken over complexe functionaliteiten en niet makkelijk zijn in gebruik
  • Beschikken over slechte beveiliging en onvoldoende updates
  • Erg foutgevoelig zijn waardoor frustratie ontstaat
  • Niet goed werkende boekhouding app

Toch zijn dit soort goedkope boekhoudprogramma’s makkelijk te vermijden, je kunt namelijk in 3 minuten een goede en onafhankelijke vergelijking maken waardoor je zeker weet dat je kiest voor een gerenommeerde aanbieder. En nee, je hoeft niet bang te zijn dat je daar de hoofdprijs voor betaalt, een goedkoop boekhoudprogramma uit onze vergelijker beschikt over de hoogste kwaliteit op het gebied van functionaliteit en service.

Door gebruik te maken van een goedkoop boekhoudprogramma uit onze vergelijker kun je er vanuit gaan dat je volledig foutloos belastingaangifte kunt doen en dat dit in veel gevallen zelfs geautomatiseerd kan worden. Daarnaast kun je er vanuit gaan dat je altijd werkt met up-to-date belastingregels.

Goedkoop boekhouden wordt een makkie met een van onze geselecteerde goedkope boekhoudprogramma’s, zo kun je gemakkelijk 75% tijdsreductie behalen met boekhouden online en ben je ook nog eens minder afhankelijk van een accountant of boekhouder. Je kunt namelijk erg veel zelf regelen met een goedkoop boekhoudprogramma. We zien dat je ongeveer 28 tot 55% kunt besparen op boekhouderskosten door gebruik te maken van een pakket uit onze vergelijker, dit omdat je erg veel werkzaamheden die de boekhouder normaal doet gemakkelijk zelf kunt regelen.

Goedkoop boekhoudprogramma ZZP en kleine ondernemers

Een goedkoop boekhoudprogramma is prima geschikt voor beginnende ondernemers en ZZP’ers, daarnaast kunnen kleine ondernemers met een relatief simpele boekhouding ook goed uit de voeten met de meeste goedkope boekhoudprogramma’s. Als je ZZP’er bent is het namelijk helemaal niet nodig om een duur pakket met veel functionaliteiten te gebruiken, ook als je maar een paar mensen in dienst hebt kun je prima op gang komen met een goedkoop boekhoudprogramma ZZP.

Dit komt omdat het relatief eenvoudig boekhouden is, je hebt dus al snel genoeg aan een aantal basisfunctionaliteiten die volstaan voor het opmaken van je financiële administratie. Door te kiezen voor een goedkoop boekhoudprogramma wordt je in ieder geval ontzorgt op het gebied van de administratie, en als je geavanceerdere functies nodig hebt kun je altijd nog upgraden naar een uitgebreider pakket. Dit hoeft niet eens te betekenen dat het een duur grapje hoeft te worden want de meeste uitgebreide pakketten kosten nog niet eens 20 euro.

De kosten van een goedkoop boekhoudprogramma

De kosten van een goedkoop boekhoudprogramma liggen op ongeveer een tientje per maand, er zijn zelfs aanbieders beschikbaar die maar 5 euro per maand kosten. Door alle automatisering en het gemak dat een goedkoop boekhoudprogramma biedt heb je dit al snel terugverdiend.

De tijdswinst die je boekt met een pakket is namelijk vele malen hoger dan de maandelijkse kosten. En om het helemaal mooi te maken is het ook vaak mogelijk om gebruik te maken van een gratis versie van het pakket, zeker als je een startende ondernemer bent is het vaak mogelijk om een gratis boekhoudprogramma proefversie van 1 jaar te gebruiken.

De kosten voor een boekhoudprogramma offline liggen op jaarbasis wat lager. Je betaalt namelijk een prijs vooraf en hoeft deze ook maar eenmalig te betalen. Je zit dus niet vast aan vaste lasten.

Hoe zit het met de functionaliteiten van een goedkoop boekhoudprogramma

Over het algemeen wordt er bij boekhoudprogramma’s vaak gesproken over basisfunctionaliteit. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen simpel en basis, de basisfunctionaliteiten van een goedkoop boekhoudprogramma zijn namelijk behoorlijk uitgebreid.

Een aantal jaren geleden waren deze basisfuncties nog ‘geavanceerd’ te noemen. De afgelopen jaren is er namelijk een enorme ontwikkeling gaande in de boekhoudsoftware wereld, de financiële automatisering is sneller, goedkoper en beter geworden waardoor je al snel over een zeer uitgebreid pakket beschikt tegen een lage prijs. Geschikt voor boekhoudprogramma schoonheidssalon maar ook voor boekhoudprogramma autobedrijf.

Ook de concurrentie is behoorlijk toegenomen op deze markt waardoor het nog interessanter wordt voor grote aanbieders om goedkope boekhoudprogramma’s te leveren. Je ziet in de vergelijker al snel veel aanbiedingen terugkomen omdat leveranciers van boekhoudprogramma’s klanten graag willen overhalen om hun product te gebruiken. Je kunt er dus vanuit gaan dat een goedkoop boekhoudprogramma over alle functies beschikt die je kunt verwachten van een uitgebreid pakket.

Op zoek naar info over boekhouding VOF of boekhoudprogramma vereniging? Kijk eens in de artikelen, het zal je een stuk verder brengen in je zoektocht.

Goedkoopste boekhoudprogramma’s

Niet willen zoeken naar het goedkoopste boekhoudprogramma? We hebben hieronder een overzichtelijk lijstje voor je opgesteld met de goedkoopste aanbiedingen. We hebben deze opgesteld vanuit de situatie van een kleine administratie waarbij je met 2 gebruikers in een administratie kunt werken.

  1. e-Boekhouden.nl boekhoud en factuur module – € 9,95 per maand 
  2. MyFinance boekhoud en factuur module – € 13,50 per maand
  3. Yoursminc boekhoud en factuur module – € 14,95 per maand
  4. Rompslomp boekhoud en factuur module – € 15,00 per maand
  5. Informer boekhouden en factureren – € 19,00 per maand

Nog niet helemaal overtuigd? Kies dan zeker voor het vergelijken aan de hand van jouw wensen en eisen en die van de organisatie of onderneming. Wij wensen je veel succes!

Handige & leuke Video’s
 

Alle aanbieders vergelijken!