Boekhoudprogramma stichting nodig? Vergelijk alle aanbieders!

May 2, 2019 | Boekhoudpakketten | 0 comments

De boekhouding stichting, ook deze vormen moeten een boekhouding bijhouden voor de fiscus. Daarnaast is het voor de organisatie ook fijn, je hoort namelijk veel verhalen over verdwenen contant geld. Een boekhoudprogramma stichting is speciaal ingericht voor stichtingen en laat deze organisaties eenvoudig de boekhouding stichting bijhouden.

Met een boekhouding stichting heb je altijd een helder overzicht op de contributies en kun je erg gemakkelijk facturen versturen en ingestuurd krijgen. De administratie stichting wordt zo een makkie. Een ander voordeel is dat je de boekhouding stichting overdraagbaar en inzichtelijk kunt maken voor alle leden van de stichting. In dit artikel zullen we alle belangrijke punten van de boekhouding stichting met je bespreken, lees je met ons mee?

boekhouding stichting
gratis boekhoudprogramma stichting

Administratie stichting

In de meeste gevallen wordt een stichting door de oprichter opgericht voor een of meerdere goede doelen. Het gaat dan in de meeste gevallen over mensen en organisaties die over een vermogen beschikken die is verkregen vanuit de maatschappij of bepaalde organisaties om uiteindelijk iets goeds mee te doen. Het vermogen kan ook zijn verkregen doordat een of meerdere personen na de dood geld hebben achtergelaten aan de stichting. Een stichting wordt gehandhaafd door middel van giften van donateurs of leden. Een administratie vereniging is wel degelijk iets anders dan een stichting, kijk eens in het artikel voor meer informatie.

Om dit alles in de goede banen te leiden moet er een administratie stichting worden bijgehouden, in de meeste gevallen worden deze werkzaamheden verricht door de penningmeester van de stichting. Hij of zij heeft de verantwoordelijkheid over de boekhouding stichting. Welke verantwoordelijkheden draagt de penningmeester dan?

De penningmeester moet een overzichtelijke administratie stichting opleveren welke moet bestaan uit het beheer, de herkomst en bestedingen van al het vermogen binnen de stichting. De meest voorkomende inkomsten en uitgaven binnen de boekhouding stichting bestaan uit giften, sponsering en fondsenwerving. Er mag natuurlijk niet gesjoemeld worden met het vermogen van een stichting waardoor een administratie stichting essentieel is.  Een penningmeester boekhoudprogramma is dan ook zeer aangeraden.

Boekhoudprogramma stichting

Om de boekhouding stichting  in goede banen te leiden moet de stichting beschikken over een boekhoudprogramma stichting. Deze bestaat speciaal om alle administratieve en boekhoudkundige werkzaamheden te kunnen verwerken. Er zijn dan ook een aantal boekhoudpakket voor stichtingen.

Zo bestaan er online boekhoudprogramma stichting en offline boekhoudprogramma stichting, deze zijn erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig waardoor vrijwel elke penningmeester ermee uit de weg kan. Deze eenvoudig boekhoudpakket voor stichtingen houdt de administratie stichting gedeeltelijk automatisch bij. Wij kunnen stellen dat dit vele malen makkelijker is dan alles handmatig bijhouden in een Excel bestandje, zo bestaan er ook nooit verwarringen over ingaand en uitgaand vermogen.

Als stichting kun je op het internet vrij makkelijk de weg vinden naar een geschikt boekhoudpakket voor stichtingen. Op onze website kun je een vergelijking uitvoeren voor alle soorten boekhoudprogramma’s welke perfect passen bij de wensen van de stichting.

Waarom boekhoudprogramma voor stichtingen?

Waarom een boekhoudprogramma voor stichtingen? Dit is toch helemaal niet nodig? Integendeel, het is wel degelijk nodig. We horen vaak verhalen over moeilijkheden binnen stichting die betrekking hebben tot het vermogen. Of er is contant geld verdwenen of geld uit de kas overgemaakt naar een betreffend lid. Met een boekhoudprogramma voor stichting voorkom je al deze problemen, alles wordt namelijk netjes geregistreerd en de mogelijkheid bestaat om de boekhouding stichting inzichtelijk te maken voor alle leden.

Daarnaast is een boekhoudprogramma voor stichting erg flexibel en kun je met een online boekhouding waar en wanneer jij maar wilt de administratie stichting bijhouden en inzichtelijk maken. Je werkt namelijk in de Cloud waardoor je enkel en alleen over een internetverbinding hoeft te beschikken. Dit voordeel valt weg wanneer je voor een offline boekhoudprogramma voor stichtingen kiest.

Daarnaast kan je voor een goede boekhouding stichting gebruik maken van functies die vooral beginnende penningmeesters goed op weg kunnen helpen. Zo wordt er bijvoorbeeld automatisch een balans opgemaakt voor de stichting, duidelijker kun je het niet hebben.

Voordelen boekhoudprogramma stichting

Beschik je over een goed werkend boekhoudprogramma stichting dan kan dit een flink aantal voordelen met zich mee brengen. Voldoende vermogen is voor veel stichtingen vaak een hekelpunt waardoor in veel gevallen moet worden uitgeweken naar kostenbesparingen. Met een boekhoudpakket voor stichtingen heb je duidelijk overzicht in alle uitgaven en kosten en heb je binnen enkele minuten geanalyseerd op welke punten je kunt besparen. Hierdoor houdt de stichting meer geld over en kan dit gespendeerd worden aan goede doelen, dit is waar de stichting immers voor is opgericht.

Kies je voor een online boekhoudprogramma stichting dan kan de penningmeester waar en wanneer hij of zij maar wil de boekhouding stichting bijwerken of aanvullen. De penningmeester is dus nooit gebonden aan plaats of tijd waardoor er flexibeler te werk kan gegaan en meer tijd vrijkomt voor de hoofdtakken die een stichting verschaft.

Hier boven op wordt een ander veel genoemd probleem van stichtingen verholpen, onenigheid over financiële stromen binnen de stromen. De stichting is opgericht met alle goede bedoelingen en na verloop van tijd begint er onenigheid te bestaan over het ingaande en uitgaande vermogen. Met een boekhoudpakket voor stichtingen kunnen alle belanghebbenden inzicht krijgen in de boekhouding stichting en eventueel bijwerken. Niet alleen handig voor de leden en het bestuur maar ook voor de overheid die altijd een oogje in het zeil willen houden. Met een stichting ben je namelijk verbonden aan een aantal regels. Klik op de link om meer over boekhouding regels van een stichting te lezen.

Om de administratie stichting nog wat makkelijk te maken biedt een online boekhoudpakket voor stichtingen de mogelijkheid om te koppelen met een aantal functies. Hieronder hebben we een lijstje voor je opgesteld met mogelijke koppelingen:

  • CRM programma
  • Kilometer registratie programma
  • Urenregistratie programma
  • Facturatie programma
  • Debiteurenbeheer

Heb je voor een VOF gekozen? Een boekhoudprogramma VOF is meer geschikt voor je organisatie, druk op de link om er meer over te weten te komen.

Gratis boekhoudprogramma stichting vergelijken

Op onze website kun je veel gratis boekhoudprogramma stichting vinden, hiermee kun je zeer goedkoop boekhouden. Vandaag de dag kun je als stichting erg makkelijk en snel boekhoudpakket voor stichtingen met elkaar vergelijken. Door het invullen van de filters heb je binnen enkele minuten een overzicht van alle boekhoudprogramma’s die uitstekend bij de wensen van je stichting passen.

Maar je hoeft niet altijd direct te betalen voor je boekhoudprogramma, er zijn namelijk tal van aanbieders die gratis boekhoudprogramma stichting aanbieden. Ondanks dat deze programma’s gratis zijn raden we het je aan om ze alsnog met elkaar te vergelijken, ze blijven namelijk niet voor de hele gebruiksperiode gratis. Je kunt het een periode vrijblijvend uitproberen om te kijken of het boekhoudprogramma perfect past bij de wensen van jouw stichting.

Bevalt het gratis boekhoudprogramma stichting dan kun je de keuze maken om hiermee door te gaan na de gratis periode. Uit ervaring kunnen we zeggen dat veel stichtingen na deze gratis periode doorgaan met het voorheen gratis gekozen boekhoudprogramma.

Handige & leuke Video’s
 
Boekhoudprogramma MAC nodig in 2021? Vergelijk direct!

Boekhoudprogramma MAC nodig in 2021? Vergelijk direct!

Op zoek naar een boekhoudprogramma voor je Mac? Soms kan het lastig zijn om applicaties te vinden voor je Mac maar gelukkig is dit voor een boekhoudprogramma niet meer zo. Op dit moment kun je bijna elk online boekhoudprogramma gebruiken op je Mac. Op zichzelf hoef je...

Alle aanbieders vergelijken!