Boekhoudprogramma penningmeester nodig? Vergelijk direct!

May 2, 2019 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Wellicht bent u op zoek naar een penningmeester boekhoudprogramma? Dit is in principe geen probleem want er zijn er een hele hoop. Vaak heb je met vereniging of goed doel te maken met een penningmeester. Een boekhoudprogramma voor de penningmeester dient niet alleen maar voor de financiële administratie, ook het ledenbestand kan netjes worden bijgehouden. Om een goede keuze te maken tussen alle boekhoudprogramma’s voor penningmeester hebben we wat belangrijke punten voor je beschreven zodat er een goede vergelijking gemaakt kan worden.

Boekhoudprogramma penningmeester is een tijdbesparing

Een penningmeester houdt zich veelal bezig met de financiële zaken van een organisatie, doorgaans kost dit flink wat tijd. Wanneer de organisatie kiest voor een penningmeester boekhoudprogramma kan flink wat tijd bespaard worden. Uiteindelijk kan deze bespaarde tijd weer ingezet worden voor andere doeleinden. Meteen meer weten over een gratis boekhoudprogramma vereniging? Druk dan eens op de link, we weten zeker dat je er iets aan zult hebben.

Het grootste deel van de administratieve taken van een penningmeester kunnen worden geautomatiseerd. Denk hierbij aan het automatisch herkennen van facturen en het automatisch inboeken van deze facturen. Daarnaast kunnen alle bonnetjes worden in gescand en vervolgens worden gedigitaliseerd voor het penningmeester boekhoudprogramma. Het bewaren en sorteren van bonnetjes is dan ook verleden tijd. Dit alles kun je behalen met zowel een online als offline boekhoudprogramma.

Ledenadministratie automatiseren

Met een boekhoud programma speciaal voor de penningmeester kun je gebruik maken van een gedigitaliseerde en geautomatiseerde ledenadministratie. Elk lid van de organisatie kan namelijk worden aangemaakt in het boekhoudprogramma waardoor facturen automatisch verstuurd kunnen worden. Deze facturen kunt u qua vormgeving helemaal aanpassen naar de organisatie. De facturen kunnen vervolgens per mail of per post worden opgestuurd naar het lid.

Nieuwe leden kunnen makkelijk worden toegevoegd in het boekhoudprogramma penningmeester om vervolgens facturen aan te maken en te verzenden. Zijn er leden die niet op tijd hebben betaald dan wordt er automatisch een herinnering verstuurd. Ook voorzie je de penningmeester van een overzicht van wie er nog geen contributie heeft betaald.

Automatische incasso middels penningmeester boekhoudprogramma

Beschik je als organisatie over een penningmeester boekhoudprogramma dan is het mogelijk om alle betalingen te automatiseren. Hierbij is het mogelijk om alle leden automatische incasso’s te versturen. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de contributie automatisch afgeschreven waardoor de penningmeester vrijwel niets meer hoeft te doen in dit proces.

Na het ontvangen van een betaling wordt dit automatisch verwerkt in het ledenbestand van het boekhoudprogramma penningmeester. Hierdoor ontvangt een handig overzicht met leden die de contributie al wel of niet betaald hebben. Vooral handig voor de boekhouding stichting.

Boekhoudprogramma penningmeester overdragen

Binnen organisaties waarin een penningmeester actief is worden verschillende taken nog wel eens doorgeschoven. Het komt dan ook vrij vaak voor dat de positie van penningmeester na 1 jaar tijd wordt overgeheveld naar een andere persoon, de nieuwe penningmeester. In principe is dit geen probleem maar de boekhouding kan op veel verschillende manieren worden ingericht. Dit probleem wordt verholpen met de keuze voor een boekhoudprogramma penningmeester.

Het enigste wat de oude penningmeester aan de nieuwe penningmeester moet overdragen zijn de inlog gegevens. Doordat je hebt gekozen voor een penningmeester boekhoudprogramma blijft de gehele indeling van het boekhouden hetzelfde. De manier van boekhouden blijft met een penningmeester boekhoudprogramma in alle gevallen hetzelfde, overdragen is dus geen enkel probleem. Dit noemen ze ook wel eenvoudig boekhouden.

Online penningmeester boekhoudprogramma

Wil je altijd en overal toegang hebben tot je penningmeester boekhoudprogramma dan kan de organisatie het beste kiezen voor een online boekhoudprogramma welke beheert wordt in de Cloud. De penningmeester ontvangt de inloggegevens en verkrijgt hierdoor altijd toegang. De penningmeester kan er voor kiezen om een accountant mee te laten kijken, zo weet de organisatie zeker dat de boekhouding volgens plan verloopt.

Penningmeester boekhoudprogramma vergelijken

Benieuwd naar welk penningmeester boekhoudprogramma het beste bij de organisatie past? Dit is vrij gemakkelijk, middels de vergelijker op onze website hebben flink wat boekhoudpakket aanbieders op een rijtje gezet. Na het invullen van de filters kan de penningmeester het perfecte pakket uit kiezen die het beste bij zijn of haar en de organisatie haar wensen past.

Je kunt ook altijd eerst boekhoudprogramma gratis uit proberen. Hiermee kun je een bepaalde periode alle functionaliteiten testen en erachter komen het programma goed bij je past als penningmeester.

Handige & leuke Video’s
 
Offline boekhoudprogramma? Alles van A-Z!

Offline boekhoudprogramma? Alles van A-Z!

Een boekhoudprogramma offline, de keuze voor een boekhoudprogramma is vandaag de dag helaas niet meer zo eenvoudig. Je hebt de keuze uit tal van offline boekhoudprogramma’s en online boekhoudprogramma’s en de voordelen van beide zijn ook weer nadelen van elkaar....

Alle aanbieders vergelijken!