Boekhoudprogramma vereniging nodig? Vergelijk alle aanbieders!

May 2, 2019 | Boekhoudpakketten | 0 comments

Een boekhoudprogramma voor een vereniging, het kan zomaar zijn dat je als penningmeester van jouw vereniging graag gebruik wil maken van een boekhoudprogramma om wat makkelijker de boekhouding bij te houden. Je kunt uit verschillende soorten boekhoudprogramma’s kiezen, maar daarbij is het van groot belang dat je een programma kiest wat het beste past bij de boekhouding van de vereniging, dit maakt het toch een stukje makkelijker, eenvoudig boekhouden noemen we het.

gratis boekhoudprogramma vereniging
boekhoudprogramma gratis vereniging

Een aantal functies van een boekhoudprogramma voor een vereniging waaraan je kunt denken zijn bijvoorbeeld:

  • Makkelijk bij te houden ledenadministratie, zo heb je alles overzichtelijk en is de boekhouding altijd perfect op orde
  • Functie waarmee je de algehele boekhouding eenvoudig kunt inzien om zo direct een overzicht te krijgen van inkomsten en uitgaven
  • De mogelijkheid om alle leden van de vereniging in te delen in verschillende categorieën om een totaaloverzicht te zien van functies
  • Mogelijkheid om met een functie eenvoudig contributie van de leden te innen
  • Functie van een app of werkende internet browser om altijd online de boekhouding op elk moment in te kunnen zien. Zo weet je altijd wat er speelt en kom je als penningmeester nooit voor verrassingen te staan.

Dit is niet het enige waarop je moet letten bij het aanschaffen van een boekhoudprogramma voor een vereniging. Zo moet je bijvoorbeeld ook nog letten op het feit dat je niet teveel geld betaalt voor een boekhoudprogramma, dit geld zou namelijk makkelijk gebruikt kunnen worden om betere faciliteiten te regelen op de vereniging.

Vervolgens is het ook nog van belang dat je kijkt naar de bruikbaarheid van het boekhoudprogramma, heb je bijvoorbeeld speciale kennis nodig als penningmeester of juist niet zo veel om een goede boekhouding te voeren met het gekozen boekhoudprogramma. Daarnaast zijn er boekhoudprogramma voor verenigingen die je gratis kunt gebruiken. Een gratis boekhoudprogramma is ideaal om een aantal functies uit te proberen die de aanbieder je biedt, passen ze perfect bij de wensen van je vereniging?

Kiezen van een boekhoudprogramma voor vereniging

Je hebt dus net gezien waarop je kunt letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma vereniging. Heb je een vereniging met maar bijvoorbeeld 10 leden? Dan kun je al snel gebruik maken van gratis boekhoudprogramma Excel vereniging om een fatsoenlijke boekhouding te kunnen voeren. Let er dan wel op dat je als penningmeester wel wat verstand moet hebben van online boekhouden en het gebruik van Excel. Heb je een vereniging die wat meer leden heeft 

Dan raden we je aan om te kiezen voor een beter boekhoudpakket zoals Informer of Exact, op deze manier krijg je wat meer hulp en ben je verzekerd van alle functies die van pas komen als je de boekhouding van een vereniging doet.

Als je wat meer hulp wilt hebben met kiezen van een boekhoudprogramma, dan raden we je aan om gebruik te maken van de vergelijker. Ook kun je hier zien welke boekhoudprogramma’s je kunt testen met een proefaccount, zo kun je het eerst uitproberen en wanneer je er tevreden over bent kun je ervoor kiezen om het betaalde lidmaatschap af te sluiten. Vaak krijg je dan de mogelijkheid om van alle functies gebruik te maken. Wel zo fijn als je de boekhouding van een vereniging moet verzorgen en alles op orde moet zijn.

Boekhoudprogramma vereniging gaan voor online of offline?

Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten boekhoudprogramma’s en er zitten dan ook zeker wat verschillen tussen deze. Zo heb je dus ook duidelijk verschil in het feit of je kiest voor een online boekhoudprogramma of een offline boekhoudprogramma. Over het algemeen heb je een stuk meer voordelen als je kiest voor een online boekhoudprogramma, want zo kun je namelijk waar je maar wilt en altijd de boekhouding inzien. Wat je nodig hebt om dit te kunnen doen is enkel een stabiele internetverbinding en je smartphone of laptop.

Verder is een online boekhoudprogramma voor jouw vereniging ideaal omdat dit altijd veilig is, ook voldoen deze programma’s allemaal aan de wettelijke eisen die hiervoor zijn vastgelegd. Op deze manier hoef je voor de vereniging geen eindeloze grote mappen meer bij te houden en heb je binnen een paar klikken inzicht in de huidige status van de boekhouding, ideaal als je eventjes snel wat wil opzoeken voor de fiscus van een aantal jaren terug.

Daarnaast is het ook erg fijn om te beschikken over een online boekhoudprogramma als je graag wat hulp wilt krijgen van bijvoorbeeld een professionele boekhouder. Dit kan namelijk al gemakkelijk door met een paar klikken de gehele boekhouding te delen met degene die je gaat helpen. Dit is ook erg handig als je de boekhouding wilt overdragen aan een nieuwe penningmeester op de vereniging. 

Veel mensen kiezen voor boekhouding Mac, meer weten? Druk dan snel op de link.

Boekhoudprogramma gratis vereniging, een goede keus?

Zoals je net hebt kunnen lezen en waarschijnlijk al hebt gezien in de vergelijker is het mogelijk om te kiezen voor een boekhoudprogramma voor een vereniging die gratis is. Zo kun je er dus voor kiezen om gebruik te maken van het programma Excel waarmee de boekhouding doen gratis wordt, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een van de vele online boekhoudprogramma’s die gratis zijn.

Vaak krijg je dan de mogelijkheid om het boekhoudprogramma uit te proberen door middel van een proefaccount, vervolgens kun je bij tevredenheid kiezen om een betaald maandelijks abonnement af te sluiten. Vaak krijg je in deze periode de mogelijkheid om alle functies enkele maanden uit te proberen om erachter te komen of het aansluit bij jouw type vereniging. We raden dan dus ook zeker aan om te kiezen voor een boekhoudprogramma vereniging gratis om tot de beste boekhoudprogramma keus te komen!

Boekhoudprogramma voor verenigingen vergelijken

Je hebt waarschijnlijk al gezien dat er tal van boekhoudprogramma’s zijn waaruit je kunt kiezen, maar welke is dan het beste voor jouw vereniging en welke is fijn om te gebruiken? Dit is voor iedere vereniging anders en daarom is het handig om boekhoudprogramma’s met elkaar te vergelijken. Je kunt namelijk eenvoudig gebruik maken van de vergelijker om direct tot de beste keus te komen voor jouw vereniging of club. Je wil natuurlijk een goedkoop boekhoudprogramma.

Handig om te weten is dat een online boekhoudprogramma voor verenigingen direct klaar is om te gaan gebruiken. Je hoeft dus geen lastige dingen in te vullen om er gebruik van te maken. Kijk in de vergelijker om direct alle boekhoudprogramma’s voor een vereniging met elkaar te vergelijken. Boekhouden vereniging wordt hiermee erg eenvoudig en is binnen enkele uren gepiept.

Wij raden aan om van te voren te inventariseren welke functionaliteiten je moet en wilt gaan gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld de ledenadministratie met het online boekhoudprogramma willen bijhouden en tegelijkertijd de inkomsten en uitgaven eenvoudig kunnen inboeken of misschien nog zelfs facturen opstellen. Ga dus van te voren even zitten als penningmeester bij jouw vereniging om erachter te komen welke functionaliteiten je kunt en wilt gaan gebruiken.

Extra dingen waar je op kunt letten bij het kiezen van boekhoudprogramma voor verenigingen

Kijk ook nog eventjes naar de extra functies die de boekhoudprogramma’s te bieden hebben. Zo heb je er veel zoals Exact en Informer die gebruik maken van handige boekhouding apps waarmee je direct alles omtrent de boekhouding kunt inzien. Daarnaast heb je ook nog boekhoudprogramma’s met software voor verenigingen die ervoor zorgt dat leden een notificatie krijgen in hun mail of op hun smartphone als bijvoorbeeld de contributie nog niet is betaald. Ideaal want zo hoef je dus niet meer alles langs om te controleren wie wel en wie niet heeft betaald. Administratie vereniging wordt hierdoor voor de penningmeester nog net een stukje makkelijker!

Handige & leuke Video’s
 

Alle aanbieders vergelijken!