BTW – Aangifte Middels iDEAL met Informer

Nov 21, 2018 | Boekhoudpakket aanbieders | 0 comments

Informer heeft nieuwe updates uitgevoerd, het is dan ook mogelijk om vanaf 1 juli 2019 als gebruikers van InformerOnline btw-aangifte in te dienen volgens de nieuwe manier van de fiscus. Lees er alles over!

Naast de upgrade in de interface bij de belasting aangifte is het vrijwel voor alle ondernemers zeer toegankelijk. Daar boven op komt een zeer handige functionaliteit, het is voortaan mogelijk om online direct de belasting te betalen. Veel ondernemers zijn erg te spreken over deze makkelijke en vooral veilige manier van betalen.

De pilot van de fiscus was voor Informer een groot succes

Na flink geregel vanuit de Belastingdienst was het duidelijk geworden dat het proces van de belasting aangifte voor de ondernemer vele malen makkelijker en overzichtelijker moet.  Ze hebben eind 2017 dan ook gekozen voor een samenwerking met de stichting Zeker-OnLine waarbij gerenommeerde boekhoudsoftware leveranciers een pilot zouden starten. Overigens heeft Informer ook het keurmerk van Zeker-OnLine.

Wanneer we gaan kijken naar de grootste veranderingen in het boekhoudpakket ten opzichte van het traditionele belastingformulier zien we dat de interface vele malen makkelijker is om te interpreteren. Hierbij komt natuurlijk de directe online betaling via iDeal.

Een grote groep gebruikers van InformerOnline maakten in het eerste kwartaal van 2018 gebruik van het nieuwste btw aangifte systeem. Eerste opinies waren positief en ook de belastingdienst is zeer te spreken over het nieuwe systeem van Informer.

De belastingdienst merkte vooral dat ZZP’ers vele malen meer gemak ervaarden, de belasting aangifte is met het nieuwe systeem binnen enkele minuten geregeld. Van begin tot betaling, alles volledig online.

De pilot met de nieuwe koppeling is voor Informer dan ook met een dikke voldoende afgesloten. Tegenwoordig kan iedere gebruiker van InformerOnline gebruik maken van de nieuwe belasting aangifte koppeling met iDeal betaling.

Wat zijn de grootste veranderingen aan de BTW – aangifte

Nadat de Belastingdienst flink wat onderzoeken heeft laten uitvoeren onder ondernemers zijn ze tot een interface gekomen die het traditionele en sterk verouderde belasting formulier moet vervangen. Het oude formulier bevatte teveel vakjargon waardoor de toegankelijkheid zeer beperkt was, vooral voor startende ondernemers.  Er zijn dan ook flink wat veranderingen doorgevoerd in het nieuwe belasting formulier.

Moeilijke termen en rubrieken worden aangepast naar begrippen die in de volksmond van ondernemers voorkomen. In de eerste stap zul je voortaan een keuze moeten maken tussen inkomen en uitgaven. Vervolgens kun je precies zien uit welke categorieën de bedragen voortkomen, deze gegevens zullen vervolgens leiden tot het te ontvangen of te betalen bedrag. Je bent voortaan in 3 stappen klaar. Een leuk cadeautje voor het 25 jarige jubileum van Informer.

Nul aangifte met de nieuwe koppeling van Informer

Ben je startende ondernemer en moet je een zogenaamde nul – aangifte indienen of moet je een aangifte indienen waarbij je geld terugkrijgt van de Belastingdienst dan is het hele proces afgerond. Ben je tot de conclusie gekomen dat je de Belastingdienst een betaling moet doen dan heb je verschillende keuze mogelijkheden. Je kunt namelijk later een herinnering sturen of direct het te betalen bedrag betalen via de nieuwe betaalmethode iDeal.

Je zult worden omgeleid naar de betaalomgeving van de Belastingdienst waar je alle stappen uitvoert, vervolgens wordt je terug geleid naar de software InformerOnline. Dit is alles wat je moet doen, erg gemakkelijk, de belasting – aangifte is niet meer tijdrovend en erg gebruiksvriendelijk geworden. Iedere ondernemer kan ermee overweg! Vergelijk alle boekhoudprogramma’s om tot het best passende pakket te komen, druk snel op de button hieronder.

informer belasting aangifte
belasting aangifte informer
Handige & leuke Video’s
Exact Online heeft handige Exact Go app

Exact Online heeft handige Exact Go app

ZZP'ers die klant zijn bij Exact Online kunnen profiteren van de handige app genaamd Exact Go. Lees snel verder als je wilt weten wat je kan doen met deze app. Exact Online is een bedrijf wat al lang bezig is om boekhouden een stuk simpeler te maken. In de afgelopen...

Alle aanbieders vergelijken!